- U proljeće volimo kad je naš popodnevni kolač osobito sočan
- Ovaj kuglof s finim slatkim preljevom sigurno će te oduševiti
- Evo recepta za prekrasan kolač od marcipana
Ako voliš marcipan, odmah će ti se svidjeti recept za ovaj sočan kuglof. Jednostavan je, fenomenalnog je okusa i hit je na svakom stolu. Sastojci se također mogu mijenjati, dodavati…
Sastojci
Za tijesto:
• 200 g marcipana (sirove mase)
• 5 bjelanaca
• 100 g šećera
• 1 paketić vanilin šećera
• 1 prstohvat soli
• 5 žumanaca
• 150 g mekog maslaca
• 175 g pšeničnog brašna
• 3 žličice praška za pecivo
• 3 žlice kakaa
Za glazuru
• bijela i tamna čokolada po želji
Pa tko nije obožavao kandirane jabuke sa sajmova? Evo kako ćeš ih sama lako pripremiti
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva (gore/dolje). Premaži posudu sa malo maslaca.
2. U posudi za miješanje stuci bjelanca, šećer, vanilin šećer i sol.
3. Pomiješaj žumanca s maslacem i komadićima marcipana u posudi za miješanje s pomoću miksera (miješalicama, kratko na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini, dok ne postane pjenasto).
4. Zatim pomiješaj brašno s praškom za pecivo i umiješaj ga. Pažljivo umiješaj snijeg.
5. Tijesto podijeli na dva dijela. 2/3 ostaje takvo kakvo je. U preostalu trećinu umiješaj kakao u prahu. U podmazani kalup za kuglof prvo stavi svijetlo, a zatim tamno tijesto. Vilicom prođi valovito kroz tijesto tako da se dva dijela sjedine.
6. Peci oko 50 minuta (svakako napravi test čačkalicom).
7. Grubo nasjeckaj tamnu čokolade i otopi je u posudi uronjenoj u vruću vodu na laganoj vatri. Ostavi da se malo ohladi i njome prekrij kuglof. Od svijetle čokolade napravi fine linije po kuglofu.
Ovo je 13 najgorih svadbenih torti koje si ikad vidjela u životu - garantirano!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.