Iako sam pobornik sladoleda i samo sladoleda tijekom ljeta, onaj domaćinski dio mene ne može zanemariti činjenicu da su pred nama godišnji odmori, ljudi putuju, ali isto tako i ugošćuju prijatelje i rodbinu.
E pa ovo je recept za sve koji su odlučili biti pravi domaćini, a ne žele i to malo slobodnoga vremena provesti u kuhinji ili pak za sve koji su se zasitili sladoleda (je li to uopće moguće?). Cheesecake u čaši gotov za 10 minuta, jako kremast, osvježavajuć i što je najvažnije ne grijemo kuću.
Sastojci:
- Keksi
- Med
- Vrhnje za Šlag
- Kremasti sir
- Šećer u prahu
- Vanilija
- Svježe voće (borovnice, maline, kupine jagode)
Podloga za 6 čaša:
- 200 gr integralnih keksi
- 2 velike žlice meda
Postupak:
- Kekse usitnite u blenderu te dodajte med kako bi ih malo povezali te smjesom punite čaše.
(Savjet ako nemate blender kekse možete staviti i u plastičnu vrećicu za zamrzavanje između dvije krpe te ih s valjkom zdrobiti)
Krema:
- 2,5 dcl vrhnja za šlag
- 2 žlice šećera u prahu
- 1 žličica arome vanilije
- 200 grama krem sira( Philadelphia)
Postupak:
- Razmutite vrhnje za šlag i u njega ručno dodajte također razmućeni sir u koji ste dodali šećer i vaniliju te po želi par kapi limuna. Kremu dodajte u čašu.
Preljev od voća:
- 125 grama svježeg bobičastog voća (ja sam koristila kupine)
Postupak:
- Voće vilicom ili štapnim mikserom usitnite, ako je kiselo dodajte malo šećera po želji (kako je sezona svježeg voća preljev ne kuham, no ako se radi o zamrznutom kupovnom preporučujem da ga zasladite, prokuhate te istim postupkom dovršite)
- Kroz sito procijedite kako bi uklonili koštice i prelijte po kremi.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.