Life&style

Kraljica Elizabeta II. otišla je mirno, u svom škotskom dvorcu u kojem se uvijek osjećala najsretnijom

  • Voljena britanska kraljica otišla je mirno, tijekom poslijepodneva, a brojni Britanci su u suzama dočekali najtužniju vijest
  • Imala je 96 godina i bila je najdugovječniji britanski monarh, nakon što je sa samo 26 godina postala kraljica
  • Elizabeta II. umrla je samo nešto više od godinu dana nakon svog supruga, princa Philipa, s kojim je bila u braku 73 godine

Kraljica Elizabeta II. preminula je danas poslijepodne, mirno, u svom omiljenom dvorcu Balmoral u Škotskoj. Mjestu koje je obožavala, na kojem je tijekom godina provodila vrijeme u dugim šetnjama imanjem, igrala se s psima i radila piknike. Mjestu na kojem je, prema njezinoj obitelji, bila najsretnija.

Elizabeta II. imala je 96 godina i bila je najdugovječniji britanski monarh. Sa samo 26 godina postala je kraljicom zemalja Commonwealtha: Ujedinjenog Kraljevstva, Australije, Novog Zelanda, Južne Afrike, Kanade, Pakistana i Šri Lanke. Krunidba Elizabete II. bio je najpraćeniji kraljevski događaj u 20. stoljeću.

Njezina popularnost datira još mnogo prije nego što je postala kraljica, bila je omiljena u javnosti još otkako je bila dijete, a već kao trogodišnjakinja se pojavila na naslovnici magazina Time. Posebno je bila u centru pozornosti tijekom Drugog svjetskog rata kad je radila kao vojna mehaničarka u Ženskoj pomoćnoj teritorijalnoj obrani u Londonu. Bila je vješta i spretna u svom poslu, a nije zaboravila mehaničarski posao niti kad je postala kraljica.

kraljica elizabeta II: Možda vas zanima Haljina koju je Elizabeta II. nosila na krunidbi izrađivala se 8 mjeseci, a na ljepoti ne gubi ni danas Rubrika Moda Moda

Kraljicu Elizabetu javnost je obožavala tijekom cijele vladavine, generacije su odrastale uz nju kao vladaricu britanskog naroda i zbog toga je cijelo kraljevstvo obavijeno tugom nakon što su ostali bez voljenog i cijenjenog monarha nakon 70 godina vladavine.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

U posljednjih godinu dana sve se više povlačila iz javnosti, njezino zdravstveno stanje bilo je sve lošije. Mnogi smatraju da se počelo pogoršavati nakon smrti supruga princa Philipa, svog životnog oslonca, s kojim je u braku bila 73 godine. Na kraju je otišla kod svog voljenog supruga tek nešto više od godinu dana nakon njega.

kraljica Elizabeta II. i princ Philip Možda vas zanima Ljubavna priča kraljice Elizabete II. i princa Philipa: "Kraljičino zdravlje počelo se urušavati kad je izgubila supruga" Rubrika Life&style Life&style

Zastava na Buckinghamskoj palači u 18:30 spuštena je na pola koplja. Mnoštvo ljudi ispred palače briznulo je u plač. Baš kao i brojni drugi stanovnici Ujedinjenog Kraljevstva koji su u roku nekoliko minuta saznali najtužniju vijest. 

Ubrzo se oglasio i Elizabetin sin i novi kralj Charles:

"Smrt moje voljene majke, njezinog veličanstva kraljice, trenutak je najveće žalosti za mene i sve članove moje obitelji. Duboko žalimo zbog smrti cijenjene vladarice i voljene majke, znam da će se njezin gubitak duboko osjetiti u cijeloj zemlji, kraljevstvima i Commonwealthu i među mnogim ljudima diljem svijeta."

 

 

"Laku noć, gospođo" naslov je na 'The Sun-u' i on sve govori. Iako je cijelo kraljevstvo obavijeno u crno, kraljica Elizabeta II. bit će ispraćena s ponosom i dostojanstvom - baš onako kako je ona vladala punih sedam desetljeća. Ponosno i dostojanstveno. 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0