Life&style

Kraljevski chef otkrio tajnu o meniju princeze Diane: Jela je obroke kao i drugi, ali s jednom velikom razlikom

  • Kraljevske protokole obično se slijedi kada je u pitanju hrana, ali ne uvijek
  • Kada nemaju službene i svečane večere članovi kraljevskih obitelji imaju sasvim normalne prehrambene navike o kojima je pričao bivši kraljevski chef
  • Saznali smo tako što je to posebno morao pripremati za princezu Dianu, ali i što se to nalazilo na meniju kraljice

Kada je riječ o kraljevskoj obitelji i hrani mogli bismo ih zamisli kako jedu na beskrajnim domjencima, u svojim ponajboljim večernjim izdanjima i s malim prstom u zraku dok ispijaju svoju šalicu čaja. Iako ovi trenuci nisu rijetkost, članovi kraljevske obitelji imaju i sasvim normalne prehrambene navike

Možda vas zanima Iako kraljica Elizabeta ima osobnog kuhara, ne možemo zamisliti da baš nikada nije probala ovo jelo Rubrika Life&style Life&style

Tako tvrdi bivši kraljevski chef Darren McGrady koji je u Buckinghamskoj palači pripremao jela 11 godina.

Darren je s britanskim Mirrorom podijelio brojne tajne s kraljevskog menija uključujući j jedan neobičan potez princeze Diane koja je  otkazala ručak na dvoru za Williama i Harryja te ih umjesto toga odvela u McDonald's.

Bivši kraljevski kuhar otkrio recept za savršeno pečenu piletinu u kojoj su uživali princeza Diana i Harry

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @dianamyprincess

Naveo je i kako su se uvelike razlikovala jela za Dianu od onih koja su bila servirana njezinim gostima, iako to nitko nije mogao primijetiti. 

McGrady tvrdi da je princeza često imala bezmasnu verziju onoga što su njezini gosti jeli. Chef bi zato morao u potpunosti prilagoditi jelovnik kako bi izbacio masnoće za Lady Di, ali nitko nije znao razliku. Voljela je jesti ribu, ali nikada nije jela crveno meso. 

Dugogodišnji chef u Buckinghamskoj palači otkrio je i prehrambene navike kraljice. Elizabeta II. tako je uživala u Kellogg’s žitaricama svako jutro, a izbjegavala je češnjak u hrani. 

Ovo je omiljeno piće britanske kraljice – i da, ima džina u sebi. A mi imamo recept!

‘’Kraljica obožava jesti mnogu hranu s imanja; fazane, tetrijebe, jarebice, ali i voli čokoladu. Što tamnija, to bolje’’, rekao je. 

Prema riječima chefa nerijetko se kraljica mogla vidjeti i da jede voće iz plastične žute zdjele, dok je na službenim i svečanim večerama jela iz vrijednog posuđa optočenog dijamantima, rubinima, safirima ili smaragdima. Točno kako smo zamišljali!

U novoj epizodi showa "miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima" briljirale su Mila Elegović i Marija Borić

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE

Photo: John Stillwell/Press Association/PIXSELL

Komentari 0