Life&style

Bivši kraljevski kuhar otkrio recept za savršeno pečenu piletinu u kojoj su uživali princeza Diana i Harry

  • Kada pečemo piletinu svi želimo dobiti sočno meso sa zlatno smeđom hrskavom koricom 
  • U takvim komadima piletine najviše su uživali članovi britanske kraljevske obitelji, poput Princeze Diane i Harryja
  • Njihov kuhar otkrio je kako pripremiti savršeno pečenu piletinu, a recept bi te mogao iznenaditi svojom jednostavnošću

Malo tko može odoljeti mekanom i izvana hrskavom komadu pečene piletine pa tako ni članovi britanske kraljevske obitelji. Poznato je da je princeza Diana svoju piletinu preferirala bez kožice, a ovo jelo omiljeno je i Harryju uz pomoć kojeg je osvajao i svoju suprugu Meghan Markle.

Kako bi Diana, Harry i ostali članovi obitelji uživali u najukusnijim i najsočnijim zalogajima piletine 15 godina brinuo se kuhar Darren McGrady. Bez obzira na vlastite recepte koje koristimo kada je piletina u pitanju, isplati se informirati o receptu kojim se služio bivši kraljevski kuhar, zar ne? Njegova izvedba koju je otkrio medijima mogla bi te čak iznenaditi svojom jednostavnošću, a zapravo je stvar u jednom, nazovimo ga, triku. 

Možda vas zanima Ovo je jedini ispravan način kojim ćeš provjeriti je li piletina dovoljno pečena ili kuhana Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Darren smatra kako ljudi pretjeruju kad je u pitanju obrada piletine, a za savršeno pečenje naveo je samo pet potrebnih koraka. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

When you’re dining out with the fam and the kitchen find out you are a chef 🙄🥰

A post shared by Darren McGrady (@darren_mcgrady) on

Možda vas zanima Piletina ti ispada suha, tvrda i bezukusna? Onda sigurno radiš jednu od ovih pogrešaka Rubrika Life&style Life&style
  1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva
  2. Izvadi piletinu iz hladnjaka, a zatim je posuši papirnatim kuhinjskim ručnicima
  3. Začini je samo solju i to, naglasio je Darren, bez ikakve upotrebe masnoće
  4. Piletinu stavi na rešetku u zagrijanju pećnicu ispod koje postavi masni papir za pečenje 
  5. Ostavi piletinu da se peče sat vremena i nemoj je okretati. Nakon tog vremena, pile koje je težilo od dva do četiri i pol kilograma postat će apsolutno sočno meso, savršene teksture iznutra i hrskave korice izvana
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just the prettiest, juiciest hickory smoked chicken on the smoker. #PickMe #EatingRoyally.

A post shared by Darren McGrady (@darren_mcgrady) on

Prilično lagano, zar ne? Darren smatra kako je primjena ulja kod pečenja piletine sasvim suvišna, budući da se najbolja masnoća nalazi u koži pileta. Omogućavanje cirkulacija toplog zraka učinit će koricu zlatno smeđom i savršeno hrskavom. Vrijedi isprobati. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0