- Ako se koriste posude za sol i papar, takozvani posipači, obično se snažno protresu iznad jela
- Međutim, to nije najspretnija i najlakša varijanta začinjavanja jela u tanjuru
- Prouči ovu tehniku - zaista je otkriće. I puno lakše
Sol i papar su obavezan dio, osnovnei sastojci koji se nalaze u svakoj kuhinji. Redovito su potrebni pri kuhanju i većina jela se može oplemeniti s njima, a onima kojima nedostaje tih začina dodatno ćemo posoliti i popapriti u tanjuru. Međutim, začinjavanje brzo postaje izazov kada samo male količine soli i papra iscure iz staklenih posipača. Kako bi se postigao željeno začinjavanje, obično se snažno protrese i tapka. Naravno, u ovom pristupu nema ništa loše, ali postoji lakši način…
Kružnim pokretima trljaj posipač za sol i papar
Umjesto da posipač za sol ili papar okreneš naopako iznad tanjura i protreseš ga na uobičajeni način, učinkovitija metoda je da bočicu okreneš naopako, a zatim kružnim pokretima, dno o dno, trljaš o nju drugu bočicu. Zbog ovih kretnji i vibracija sol i papar izlaze puno ravnomjernije i bolje nego kod klasične tehnike. Probaj! Još ti nije jasno kako to izvesti? Pogledaj video...
Savjet: osobito dobro djeluje ako imaš posipač za sol i papar s udubljenim dnom. Međutim, ova metoda začinjavanja također je moguća i s glatkom donjom stranom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.