Life&style
Trik za začinjavanje solju i paprom

Koristimo li pogrešno posudice za sol i papar? Ovako ćeš puno lakše istresti začin

  • Ako se koriste posude za sol i papar, takozvani posipači, obično se snažno protresu iznad jela
  • Međutim, to nije najspretnija i najlakša varijanta začinjavanja jela u tanjuru
  • Prouči ovu tehniku - zaista je otkriće. I puno lakše

Sol i papar su obavezan dio, osnovnei sastojci koji se nalaze u svakoj kuhinji. Redovito su potrebni pri kuhanju i većina jela se može oplemeniti s njima, a onima kojima nedostaje tih začina dodatno ćemo posoliti i popapriti u tanjuru. Međutim, začinjavanje brzo postaje izazov kada samo male količine soli i papra iscure iz staklenih posipača. Kako bi se postigao željeno začinjavanje, obično se snažno protrese i tapka. Naravno, u ovom pristupu nema ništa loše, ali postoji lakši način…

Jednostavan trik kako spasiti presoljeno jelo Možda vas zanima Previše si posolila jelo? Od svih metoda i savjeta, jedino ga ovaj trik može spasiti Rubrika Life&style Life&style

Kružnim pokretima trljaj posipač za sol i papar

Umjesto da posipač za sol ili papar okreneš naopako iznad tanjura i protreseš ga na uobičajeni način, učinkovitija metoda je da bočicu okreneš naopako, a zatim kružnim pokretima, dno o dno, trljaš o nju drugu bočicu. Zbog ovih kretnji i vibracija sol i papar izlaze puno ravnomjernije i bolje nego kod klasične tehnike. Probaj! Još ti nije jasno kako to izvesti? Pogledaj video...

Savjet: osobito dobro djeluje ako imaš posipač za sol i papar s udubljenim dnom. Međutim, ova metoda začinjavanja također je moguća i s glatkom donjom stranom.

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Nebitno