Life&style

Konačni odgovor na vječno pitanje: Koliko često se doista moraju prati traperice?

  • Postoje komadi odjeće kod kojih je sasvim jasno koliko se često moraju prati 
  • Na primjer, čarape ili gaće…
  • Međutim, kakva je situacija s našim omiljenim trapericama?

Jesi li pročitala negdje da se traperice ne smiju prati? I to zato da bi materijal ostao robustan i lijepog oblika kao što je bio pri kupovini. Međutim, hodati stalno u neopranim hlačama baš i nije neka najsretnija opcija, zar ne? A što je s mrljama? Potražile smo odgovor stručnjaka na ova pitanja… 

Možda vas zanima Želiš dobro investirati u garderobu? Prema Victoriji Beckham trebat će ti ova 2 modela traperica Rubrika Moda Moda

Koliko često se mogu nositi traperice? 

Traper je puno deblji materijal od normalne majice od viskoze pa se traperice mogu puno duže nositi. Stručnjaci procjenjuju da je nakon 10 nošenja potrebno pranje – ako su hlače vidljivo prljave ili zamrljane, naravno da će ranije završiti u stroju za pranje rublja.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tyyki Design (@tyykidesign)

Šteti li pranje traperu?

Nažalost, odgovor je: DA! Osobito pati takozvani „strech“ traper.  Kod svakog pranja se malo raširi tkanina. Često se dogodi da se traperice koje su ti savršeno stajale s vremenom rašire i vise. 

Možda vas zanima Kada biraš traperice posluži se trikom Sarah Jessice Parker kojem je vjerna od 80-ih Rubrika Moda Moda

Kako prati traperice?

Vrućina također šteti ovom omiljenom materijalu (osobito onom s elastinom) pa nemoj prati hlače vrućom vodom te ih nemoj stavljati u sušilicu. Posljedica će biti opušteni dijelovi na stražnjici te ćeš stalno morati povlačiti hlače prema gore. 

Dodatni savjet: stručnjaci preporučuju da prije pranja izvrneš traperice naopako. To neće spriječiti širenje, ali će zaštititi vidljive dijelove tkanine. 

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0