Moda

Koji je najbolji model traperica za tvoju građu tijela? Evo kako odabrati

  • Neki modeli traperica idu uz svaku građu tijela, drugi su u svađi s jednim oblikom, a laskaju drugome...
  • Ipak, to ne znači da se mora pristajati samo jedan kroj 
  • Uzeli smo 5 popularnih modela traperica i provjerili kako pristaju ženama ovisno krasi li ih građa pješčanog sata, kruške, jabuke ili četvrtasta

Kupiti traperice nije lako. Sretnica si ako si pronašla model koji ti savršeno pristaje pa uvijek kupuješ iste hlače. No čak i tada, ne zaželiš li se promjene? Boyfriend kroj ti laska, ali sanjaš da jednom ipak odjeneš i skinny? Sreća je u tom slučaju na tvojoj strani - skinny, naime, pristaje ženama svake građe tijela. No, to vrijedi samo za ovaj uski model, u drugim slučajevima ne odgovara baš sve svakome. Uzeli smo pet najpopularnijih modela traperica i provjerili kako pristaju ženama ovisno krasi li ih oblik pješčanog sata, kruške, jabuke ili četvrtasta građa tijela.

Možda vas zanima Svaki horoskopski znak ima prepoznatljiv modni stil - provjeri kakav je tvoj Rubrika Moda Moda

Za početak, znaš li koji je tvoj oblik tijela. Četiti su osnovna tipa građe, pogledaj...

Koji je tvoj oblik tijela?

Oblik kruške: Ovo je najčešći oblik ženskog tijela, ramena su uža od bokova, stražnjica je izraženija od grudi, a struk nešto uži i od ramena i od bokova. 

Oblik jabuke: „Jabuke“ imaju šira ramena veće grudi i tanke noge, a najviše se debljaju u predjelu trbuha.

Oblik pješčanog sata: Ako su opseg grudi i struka otprilike jednaki, a struk je naglašen, odnosno znatno uži, onda si ti primjer pješčanog sata.

Četvrtasti oblik/atletska građa: Kod osoba koje imaju ovaj oblik tijela nema puno razlike između mjera bokova, grudi i struka.

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

Sad kad smo utvrdili gradivo, pogledaj koji ti model traperica najbolje pristaje. P.S. Nije samo jedan...

1. Zvonolike

Odgovaraju: Obliku pješčanog sata i obliku kruške

Ima zvonolikih nogavica i ZVONOLIKIH nogavica. Ako želiš izraziti stav, odaberi one ekstremno širokih nogavica (25 centimetara ili šire) koje sežu do poda. 

Odaberi veličinu: Mali savjet: pripazi da ti ne vise između nogu, odnosno da ti na tom mjesto dobro odgovaraju. U suprotnom će ti vizualno produljiti tijelo i skratiti noge. 

Kako ih nositi: Prema dužini nogavica odredi na kakvu petu ćeš ih nositi. U gornjem dijelu se poigraj proporcijama: oversized top dat će vibru 70-ih, dok će uzak istaknuti struk. 

 | Autor:

Zara (199,90kn); Zara (229,90kn)

2. Skinny

Odgovaraju: svakoj građi tijela

Unatoč svom imenu, ovaj model traperica nema nikakve veze s tvojom krađom tijela, samo znaći da su ove traperice u predjelu listova i gležnjeva uže od bilo kojeg trugog modela. 

Odaberi veličinu: Zahvaljući rastezljivim materijalima, svatko ih može nositi. Ipak žene čija građa tijela je oblik kruške i pješčanog sata neka odaberu skinny traperice tamne boje, one jabuka ili atletske građe mogu cijele godine nositi svijetlije traperice.

Kako ih nositi: Skinny traperice savršen su par širokim, velikim i oversized topovima. Bez obzira jesi li krupna, obdarena oblinama ili sitna i "ravne" građe, poigraj se s volumenom u gornjem dijelu da stvoriš ravnotežu. Voliš nositi usko gore? I to može proći. Stvorit ćeš vrlo elegantnu siluetu. 

 | Autor: Pr/ Iskon Pr/ Iskon

Zara (199,90kn); Zara (229,90kn)

Možda vas zanima 6 modnih pravila uz koja će žene s oblinama izgledati sjajno u uskim trapericama Rubrika Moda Moda

3. Ravne

Odgovaraju: obliku jabuke, pješčanog sata, četvrtastoj građi tijela

Odaberi veličinu: Traperice ravnih nogavica su sramežljivija rođakinja skinny traperica, manje ističu tijelo. Ako se ne osjećaš ugodno u vrlo uskim trapericama, ravne traperice su bolji izbor. 

Kako ih nositi: Zovu na klasiku - odjeni ih s balerinkama, prugastom košuljom i sakoom, kao Audrey Hepburn. Više si za casual? Traperice, T-shirt i sandale ili čizme bezvremena su kombinacija. 

 | Autor: Pr/ Iskon Pr/ Iskon

Zara (229,90kn); Zara (229,90kn)

4. Boyfriend

Odgovaraju: Obliku jabuke, četvrtastom obliku tijela

I boyfriend model postoji u puno varijanti koje mogu biti šire ili uže.

Odaberi veličinu: Želiš li djelovati dotjerano, izaberi one užeg kroja i nosi ih uz sako i visoke pete.

Kako ih nositi: Širi modeli lijepo će iz uz uže gornje dijelove, voluminozne izbjegni. Tražiš li traperice koje će tri savršeno pristajati, izaberi one s elastinom u tkanini. Ako voliš čvršću strukturu, izbjegni stretch, idi na čisti traper i podvini nogavice. 

 | Autor: Pr/ Iskon Pr/ Iskon

H&M (100,00kn otprilike); H&M (290,00 kn otprilike)

Možda vas zanima 4 pogreške koje kod kupovine traperica rade mnoge žene - ali ti nemoj Rubrika Moda Moda

5. Bootcut

Odgovaraju: obliku pješčanog sata i obliku kruške

Umjerenija varijanta trapezica. Izgledaju odlično uz čizme na pete visine između 3 i 10 centimetara. 

Odaberi veličinu: Danas se u principu nose bootcut traperice užih nogavica nego u divljim 60-ima, ali... živjela sloboda!

Kako ih nositi: Bootcut traperice vrlo su nosive, zato se stalno i vraćaju u modu. Volimo ih i s cipelama ravnih potplata i s čizmama, a uz njihov univerzalni kroj ni s gornjim dijelom ne možeš pogriješiti, sve odgovara.

 | Autor: Pr/ Iskon Pr/ Iskon

H&M (207,00kn otprilike); H&M (50kn otprilike)

Photo: Instagram@transcendance.tattoo

Komentari 0