Life&style

Kolačići od tri sastojka koji se ne peku! Cheesecake truffle dostojan je i blagdanskog stola

  • Blagdanski slatki menu može oduzeti prilično puno vremena…toliko je kolačića za napraviti!
  • Zato se jednostavan recept za cheesecake truffle čini kao super ukusno rješenje!
  • Ne moraš ni čekati blagdane, u njegovim okusima možeš uživati dok kažeš keks 

Kolačići od samo ti sastojka koji se još ne peku! Obožavamo ovaj recept posebno jer se može prilagoditi i blagdanskoj trpezariji, a njegovu izrada vješto ugurati u kronični nedostatak vremena. Riječ je o cheesecake trufflima koji će svojom pahuljastom strukturom biti odlična i ukusna dekoracija blagdanskom stolu. Sastojci su jednostavni. Trebat će ti samo krem sir, šećer i keksi. A odlična stvar je što možeš upotrijebiti i Speculase koje će svojim začinima prizvati zimsku blagdansku čaroliju u domu. Mljac!

Možda vas zanima asd Rubrika Life&style Life&style

Sastojci: 

  • 225 g krem sira
  • 50 grama kristal šećera
  • 100 g mljevenog keksa (Digestive, Petit - Beurre, Speculas ili graham krekera)
Možda vas zanima Jedno od najboljih izdanja cheescakea u verziji s bananama i pudingom, zar nije - mljac? Rubrika Life&style Life&style

Priprema:

1. Napravi truffle tako što ćeš miksati krem sir sa šećerom dok ne dobiješ glatku ujednačenu smjesu. Zatim dodaj polovicu količine keksa (50 g) i sve skupa promiješaj

2. Žlicom odvajaj istovjetne količine smjese koje ćeš oblikovati u kuglice, a zatim ih poslagati na masni papir na pladnju

3. Svaki truffle uvaljaj u mrvljeni keks po izboru. Dodatno oblikuj kuglicu dlanovima a zatim truffle još jednom uvaljaj u kekse. Prije konzumiranja truffle ostavi oko 30 minuta u hladnjak da se stisnu

Možda vas zanima Poslije Snickers Cheesecakea nećeš poželjeti napraviti niti jednu drugu tortu, imamo super recept! Rubrika Life&style Life&style

o: Ukoliko ne priznaješ slasticu bez čokolade, truffle možeš staviti u zamrzivač na 30-ak minuta, a zatim svaki truffle uroniti u rastopljenu bijelu ili crnu čokoladu….

U slast!

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0