- Ovaj kolač je za sve ljubitelje kuhanog vina pravi san
- Sa svojim aromatično-slatkim okusom oduševit će svakoga
- Nema druge nego primiti se kuhače i prionuti na posao – recept i upute za spravljanje slijede u nastavku…
Osim što kolač s kuhanim vinom ima fenomenalan okus, tako i izgleda. Dodavanjem vina glazura dobiva lagano ružičastu boju. S malo mrvica za ukrašavanje bit će neodoljivi melem za oči. Ova slastica idealan je desert uz svako blagdansko jelo – i jednostavno se spravlja.
Sastojci:
• 250 g brašna
• 250 g mekog maslaca
• 150 g šećera
• 1 pakiranje vanilin šećera
• 30 g kakao praha
• 1 pakiranje praška za pecivo
• 1 žličica začina za medenjake
• prstohvat soli
• 4 jaja
• 200 ml kuhanog vina
• 200 g čokoladnih mrvica
• prstohvat muškatnog oraščića
Za glazuru:
• 200 g šećera u prahu
• 3 žlice kuhanog vina
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Namasti maslacem kalup za kolače (promjera 22 cm).
Stuci pjenasto maslac, vanilin šećer, prstohvat soli i muškatnog oraščića, začin za medenjake i šećer. Na kraju umiješaj jaja.
Uzmi drugu posudu te pomiješaj brašno, prašak za pecivo i kakao. Zatim naizmjence umiješaj kuhano vino i mješavinu s brašnom u tijesto. Na kraju dodaj čokoladne mrvice.
Stavi tijesto u kalup te ga zagladi. Nakon 45 minuta pečenja kolač se mora potpuno ohladiti – tek onda nanesi glazuru.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.