Life&style

Koktel Moscow Mule pravi je hit ljetnih zabava, evo kako ga pripremiti

Nimalo ruski, ali pun osvježavajućih okusa - tako najbolje možemo opisati koktel Moscow Mule. Kombinacija je to mirisne limete, pjenušavog soka od đumbira i hladne votke, a Moscow Mule lako ćemo prepoznati po karakterističnoj bakrenoj čaši u kojoj se poslužuje. Koktel je to bogate povijesti i tradicije, a kako pripremiti najbolji Moscow Mule koktel saznaj u nastavku. 

Možda vas zanima Narančasta torta s okusom omiljenog koktela pravo je slatko osvježenje, imamo recept Rubrika Life&style Life&style

Moscow Mule nije nastao u Rusiji

Iako mu ime tako predlaže, koktel Moscow Mule nije nastao u Rusiji niti s njom ima veze. Moscow Mule prvi je put smiksan, ali i zabilježen, još 40-ih godina prošlog stoljeća u američkom Manhattanu. Zahvaljujući trgovcima votkom, brzo se proširio ostatkom Amerike i postao jedan od najpopularnijih koktela u Los Angelesu. Moscow Mule danas možemo popiti u gotovo svakom cocktail baru, a od njega su i nastale razne verzije poput primjerice London Mule. Razlika među koktelima je u alkoholu koji se koristi - u Moscow Mule to je votka, a u London Mule to je gin. 

 | Autor: Instagram @fauxtailschi Instagram @fauxtailschi

Pravi Moscow Mule poslužuje se u bakrenoj čaši

Još od prvih dana kada je tek nastao, Moscow Mule koktel poslužuje se u karakterističnoj bakrenoj čaši koja se vrlo brzo ohladi na ledenu temperaturu koktela. Upravo takva čaša koristila se za promociju Moscow Mule koktela i same votke pa bi tako osobe koje promoviraju svoj proizvod Polaroid kamerom u svakom baru zabilježili po dvije fotografije Moscow Mule koktela s miksologom te bi jedna fotografija uvijek ostala u baru. Upravo zato, Moscow Mule i danas se tradicionalno poslužuje u bakrenoj čaši. 

Ljeto kod Matoša Možda vas zanima Najbolji džin tonik u gradu i kokteli od pjenušca pod zvjezdanim nebom: stiže još jedno Ljeto kod Matoša Rubrika Life&style Life&style

Ipak, potrebno je paziti da je bakrena šalica koju kupujemo premazana slojem otpornijeg metala jer bi kiselina soka limete u protivnom otopila bakar. Količina otopljenog bakra bila bi dovoljno toksična da već jedan koktel izazove probleme zato pripazi da čaše kupuješ od provjerenog dobavljača. 

Sada kada znaš povijest Moscow Mule koktela i kako ga trebaš poslužiti, vrijeme je za recept.

 | Autor: Instagram @aquamarina_beachclub Instagram @aquamarina_beachclub

Moscow Mule recept

Sastojci: 

  • 75 ml votke
  • 2 žlice soka limete
  • 120 ml ginger alea
  • Limeta
  • Led

Priprema:

  1. U bakrenu čašu stavi led, dodaj votku i sok limete pa lagano promiješaj. 
  2. Ubaci koju krišku limete i ulij ginger ale do vrha čaše. 
  3. Posluži ledeno i uživaj! 

 

Photo: Instagram @lakeviewdubai
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    dobar