Life&style

Koktel Kir Royale: Očarao je Emily u trećoj sezoni serije, evo kako ga lako pripremiti kod kuće

  • Nakon što je mjesecima glavna zvijezda među koktelima bio Negroni Sbagliato, njegovo mjesto polako preuzima Kir Royale
  • Za sve je zaslužna Netflixova hit serija 'Emily u Parizu' u kojoj glavnu junakinju oduševi to pomalo zaboravljeno piće
  • missGASTRO je istražio od čega se sastoji Kir Royale i kako ga možemo pripremiti kod kuće

Svi su poludjeli za jednostavnim koktelom Kir Royale, koji ima samo dva sastojka - liker crème de cassis i šampanjac, odnosno bilo koje kvalitetno pjenušavo vino. A za sve je zaslužna Emily Cooper, naslovna junakinja serije "Emily u Parizu".

Nakon što je mjesecima glavna zvijezda među koktelima bio Negroni Sbagliato, njegovo mjesto polako preuzima Kir Royale, jednostavan pjenušavi koktel od samo dva sastojka, a sve zahvaljujući trećoj sezoni serije "Emily u Parizu" u kojoj glavnu junakinju oduševi to pomalo zaboravljeno piće.

"Ovo je ukusno, što je to?", kaže Emily nakon prvog gutljaja, na što joj kolega Luc odgovara "To je Kir Royale - liker crème de cassis preliven šampanjcem! Savršeno piće koje se pijucka dok ništa ne radiš, a pokraj tebe se okreće kotač u lunaparku“. Kasnije ovaj koktel poduzetnoj Emily donosi i poslovni uspjeh, kad se dosjeti klijentu predložiti da prodaje Kir Royale u limenkama i naiđe na sveopće oduševljenje.

Emily u Parizu Možda vas zanima Vintage maska za mobitel iz serije 'Emily u Parizu' oduševila je fanove, evo gdje se može kupiti Rubrika Life&style Life&style

No Emilyn nos za marketing ne nailazi na uspjeh samo u seriji, već i u stvarnom svijetu. Sve više i više obožavatelja serije, čija je treća sezone od premijere 21. prosinca do sada zasjela na listu top 10 najgledanijih u čak 93 zemlje, na društvenim mrežama dijeli svoje oduševljenje ovim ukusnim i jednostavnim koktelom koji polako postaje novi trend u 2023. godini.

Priprema ovog koktela je uistinu jednostavna – u čašu za pjenušava vina prvo staviš žlicu likera crème de cassis (tradicionalni liker od crnog ribiza iz Burgundije), a potom ga preliješ omiljenim šampanjcem, no odlično odgovara i bilo koje kvalitetno pjenušavo vino koje nije iz francuske pokrajine Champagne. Možeš dodati i nekoliko komada tamnog bobičastog voća. I to je to - Negroni Sbagliato, move over!

Možda vas zanima 50-e su izgledale sjajno, a imale su i najbolje koktele. Ovo su najbolji za novogodišnju noć! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @toriavey
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Ovo je dobar koktel🍹