Life&style
Evo koja su najmanje (i najbolnija) mjesta za tetoviranje, prema profesionalcima

Koja su najmanje, a koja najviše bolna mjesta za tetoviranje - otkrivaju profesionalci

  • Razmišljaš o tetovaži ili si već odabrala savršenu za sebe?
  • Onda bi ti moglo biti od pomoći zaviriti u tablicu boli prije nego što rezerviraš termin
  • No, i neke druge okolnosti mogu utjecati na to hoće li te tetoviranje više ili manje boljeti

Šarena grafika može biti korisna za dočaravanje razine boli na određenom dijelu tijela tijekom procesa tetoviranja. Iako tablice boli tetovaža mogu varirati, uglavnom se sastoje od ilustracije koja prikazuje i prednji i stražnji dio tijela. Boje poput plave, žute, narančaste i crvene koriste se za označavanje različitih razina boli (a često je uključena i legenda koja pokazuje što svaka boja znači). 

Možda vas zanima Picasso na leđima, Monet na nadlaktici? Pogledaj tetovaže inspirirane umjetnošću Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Instagram@tattoo.cs Instagram@tattoo.cs

Važno je napomenuti da, iako su općenito korisne, tablice boli tetovaža nisu formula za sve. Adam Suerte, tattoo umjetnik, kaže da je mudro uzeti u obzir i nekoliko vanjskih čimbenika, kao što je tvoja tolerancija na bol, jesi li ili ne spavala dovoljno noć prije termina za tetoviranje ili ako se ne osjećaš dobro tog dana. "Čak i neraspoloženje može utjecati na to kako se netko nosi s nelagodom tetoviranja", dodaje. Tattoo umjetnik dodaje da bi mamurluk, dehidracija ili glad mogla učiniti tetoviranje manje ugodnim.

Štoviše, ako se odlučiš za složenu tetovažu koja dugo traje na "bezbolnom" dijelu tijela, na kraju može postati bolna jednako kao brza tetovaža na mjestu koje se smatra "bolnim". 

 | Autor: healthline healthline

Shaughnessy Otsuji, tattoo majstorica kaže da je gornja tablica boli pri tetoviranju uglavnom točna. Istina je da prsa, prsna kost, zglobovi, potkoljenice i stopala mogu biti bolni za tetoviranje, kaže Otsuji. Bol je veća u tim područjima jer nema puno tvari koja odvaja kožu od kosti - drugim riječima, nedostaje im "jastuk" od mišića i masti.

Najbolnija mjesta za tetoviranje

Inače tattoo umjetnice slažu se da su najbolnija područja za tetoviranje područja koja imaju manje mišića - to uključuje šake, stopala, laktove i rebra. Ekstremiteti su također puni živčanih završetaka što može dovesti do bolnijeg iskustva tetoviranja u usporedbi s mjestima koja imaju više mišića ili više masnoće za zaštitu.

Idealna tablica boli za tetovažu sadržavala bi veće dijelove i više detalja, posebno u određenim područjima kao što su prednja unutarnja strana bedra, stražnji dio koljena, veći dio trbuha, manje, koštane regije poput prstiju na rukama, nogama i gležnjevima te donjeg dijela leđa. Što se tiče potonjeg, Suerte kaže da može biti "izuzetno bolno" tetovirati se tamo. 

Trendovi tetovaža za 2024. godinu | Autor: Instagram@tinytattooinc Instagram@tinytattooinc Trendovi tetovaža za 2024. godinu

Ipak, istina je da su dijelovi tijela koji se obično smatraju bolnima često najpoželjnija područja za nanošenje tinte. Ali, bolne dijelove često tetoviraju ljudi koji već imaju puno tetovaža pa im je ponestalo prostora.

Najmanje bolna mjesta za tetoviranje

Nasuprot tome, najmanje bolna mjesta za tetoviranje su područja na kojima ima više mišića i masti. To uključuje mjesta kao što su ruke i bedra. Odabir sitnih linija ili minimalnih tetovaža bit će manje bolno od tetovaža u punoj boji (koje zahtijevaju visoku razinu zasićenosti i slojevitosti).

Ovih 5 tetovaža označavaju novi početak i za mnoge ljude ima snažnu poruku

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Kako smanjiti bol od tetovaže?

Ako još uvijek žudiš za tetovažom na posebno osjetljivom području (kao što je donji dio leđa), imaj na umu da postoje načini za smanjenje boli. Tattoo umjetnici predlažu kremu koja umanjuje bol, međutim, napominju da koža može promijeniti konzistenciju ako je utrnuta, stoga svakako se prvo konzultiraj sa svojim tattoo majstorom. 

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Ali, to je zapravo samo mentalna igra. Najbolje je da se uvjeriš da si psihički i emocionalno spremna. Budi dobro raspoložena na dan tetoviranja. Uvijek će biti malo boli kada se tetoviraš, ali važno je da se na to pripremiš jer to uvelike određuje način na koji ćeš reagirati na bol. 

Možda vas zanima Animirane tetovaže koje ožive pri neonskom osvjetljenju su budućnost, evo kako izgledaju Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock

Komentari 0