- Kinder bueno cheescake - ne trebamo ti dalje ništa govoriti
- Ako ipak trebaš još malo uvjeravanja - onda te uvjeravamo da se za ovu tortu doista isplati potruditi
- A zapravo se ne moraš niti mnogo truditi - recept je jednostavan,a tortu ne trebaš peći. Može li bolje?
Ako si u potrazi za brzim i jednostavnim desertom, a pritom obožavaš Kinder bueno i cheesecake, ovaj recept će te itekako razveseliti. Pretpostavljaš, riječ je o čokoladnoj verziji klasičnog cheseecakea na kojega će malo tko ostati ravnodušan. U nastavku teksta pronađi recept i već ovaj vikend razveseli svoje ukućane ovom odličnom poslasticom:
Sastojci:
Za koru: 300 g Plazma keksa (ili Petit Beurre), 180 g maslaca
Za kremu: 700 g krem sira, 500 ml slatkog vrhnja, 2 kremfixa, 100 g čokolade za kuhanje, 150 g šećera u prahu, 1 želatina fix, 8 prutića Kinder bueno čokoladice
Postupak pripreme:
1. Odličnu koru koja se ne peče dobit ćeš tako da mljevene kekse pomiješaš s otopljenim maslacem i dobivenom kompaktnom smjesom ravnomjerno prekriješ dno kalupa za torte (preporučeni promjer je 24 centimetara).
2. Za pripremu kreme potrebno je izmiksati sir s polovicom šećera, a drugu polovicu dodati smjesi od slatkog vrhnja (koje si prethodno istukla) i kremfixa.
3. Otopi čokoladu i pomiješaj je s komadićima sitno nasjeckanog Kinder buena. Sve zajedno dodaj u smjesu od sira i šećera. U sve to dodaj i želatinu fix kako bi se smjesa dovoljno dobro stegnula, a potom pomiješaj tučeno slatko vrhnje.
4. Dobivenu kremu prelij preko kore pa sve zajedno stavi u hladnjak na hlađenje.
5. Svoj čokoladni cheesecake možeš ukrasiti po želji. Mi ti preporučujemo topljenu ili naribanu čokoladu, šlag i neizostavne kockice Kinder buena.
Dobar tek!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.