- Tradicionalne menije možemo osvježiti uz pomoć jela s piletinom koji je podijelio KFC
- Nacho s popcorn piletinom varijacija je meksičkog specijaliteta koji je oduševio brojne gurmane
- Ne pretjerano zahtjevno za pripremu, ovo jelo zabavni je snack koji se jede rukama
Podatna za pripremu, piletina nam omogućuje razna kreativna jela. No, važno je imati dobar recept, a jedan takav izbacio je i legendarni lanac brze prehrane KFC, koji o najboljem načinu pripreme piletine zna baš sve. Nacho s popcorn piletinom meksička je egzotična i neobična kombinacija, a zašto baš njome ne bi razigrali naše dnevne menije? Uz malo truda i sljedeći upute koje je izbacio ovaj lanac, možda nam baš ovo jelo postane ‘najomiljeniji uljez’ u našoj tradicionalnoj prehrani.
Za ovaj recept može ti poslužiti porcija zlatnih stripsa ili popcorn piletinu možeš napraviti sama. Za popcorn piletinu ključna je mlaćenica u kojoj komadiće piletine trebaš marinirati barem sat vremena kako bi meso omekšalo. Kako se radi o malim komadima piletine veličine zalogaja, u marinadi ne bi trebali stajati više od 12 sati. Nakon toga omekšalo meso treba uvaljati u smjesu brašna, praška za pecivo, dimljene paprike, češnjaka u prahu, origana, soli, para i začina po izboru. ‘Obučenu ‘piletinu treba prepržiti u dubokom ulju dok ne dobije zlatno žutu boju, a onda je spremna za recept koji je podijelio KFC.
Sastojci:
- 1 porcija (cca 300 grama) popcorn piletine
- 250-300 grama kukuruznog tortilja čipsa
- 1 konzerva graha
- 1 staklenka salse
- ½ crvenog luka
- 300 g naribanog sira
- Guacamole
- Svježe ljute (Jalapeño) papričice
Priprema:
- Slojeve piletine, čipsa, naribanog sira i graha pomiješaj u pladnju za pečenje.
- Zagrij pećnicu s ventilacijom na 200 stupnjeva, a zatim ubaci smjesu na pet minuta dok se sir ne rastopi. U međuvremenu, sitno nasjeckaj crveni luk.
- Posluži s guacamoleom, salsom, sjeckanim lukom i svježim ljutim papričicama.
Recept koji je oduševio brojne gurmane pregledan je više od 30 tisuća puta, a mnogi su jelo opisali kao ‘’apsolutnog pobjednika’’ nakon što su ga probali kod kuće.
‘’Umrla sam i otišla u nebo’’, ‘’Razočarana sam jer jer nisam ranije znala za ovaj recept’’, samo su neki od komentara na ovaj recept.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.