Life&style

Kažu da je ovo 7 najboljih pasmina pasa za stan, čak i ako imaš stvarno malo kvadrata

  • Vjerovala ili ne, veličina psa zapravo nije toliko važna! 
  • Za život u stanu puno je bitniji temperament psa
  • Ovih 7 pasmina su savršene za suživot u manjem prostoru

Najveća zabluda s kojom se opterećuju budući vlasnici pasa je - veličina prostora u kojem žive. Veličina psa ti ne bi trebala biti presudna u odluci kojeg psa kupiti ili udomiti! Dapače, psi se vrlo brzo i lako prilagođavaju veličini prostora u kojem žive. Ono što je važno jest njihov karakter, temperament i ostale karakteristike psa koje trebaš uskladiti sa svojim životnim stilom - koliko šetnje pas treba, linja li se, ima li neugodan miris itd. U nastavku donosimo 7 pasmina koje, prema svemu navedenom, slove kao idealni ljubimci za stan! 

Možda vas zanima 5 kućanskih poslova uz ove ćeš trikove obaviti neočekivano brzo Rubrika Life&style Life&style

Kovrčavi bišon (Bichon Frise)

Bišon je hipoalergenski pas što ga čini savršenim "cimerom" u stanu. Naravno da su uz sve to još i neodoljivo slatki, brzo uče i vole apsolutno sve ljude, djecu, pse,... Maksimalno može imati 7 kila, a ovaj zabavni dlakavac neće zauzeti puno prostora ni na kauču ni u stanu, koliko god malen ili velik on bio. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Bichon Frisé (@bichonworld)

Francuski buldog

Ova pasmina je trenutno jedna od najpopularnijih među milenijalcima! Frenchie (od milja!) potječe još iz 18. stoljeća, a do danas je jedan od najboljih pasa za stan. Ne traže puno šetnje, vole se maziti i igrati, zaista rijetko laju i ne linjaju se. Jedini minus im je - hrkanje! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli French Bulldogs (@french_bulldogs)

Hrt

Sigurno ne bi nikada rekla da možemo najbržeg psa na svijetu (da, to su upravo hrtovi!) povezati sa životom u stanu, ali ovi neodoljivi trkači ustvari se najradije cijelog dana izležavaju. Odvedi ga u dog-park na istrčavanje i igru, a on će ostatak dana spavati u svojem krevetiću.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Reggie Bones (@reggie_the_greyhound)

Možda vas zanima Kriterij je čudan, ali postoji 6 osobnosti frajera. Koji je tvoj? Rubrika Life&style Life&style

Mops

Nestašan, ali i dalje neodoljiv - da, to je mops! Mopsevi su po prirodi psi koji obožavaju biti kod kuće, dlaka im ne ispada, a više od svega vole papati. Najsretniji će biti na kauču, pokraj tebe...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Doug The Pug (@itsdougthepug)

Cavalier King Charles španijel

Pa nije Charlotte bila blesava kada je u Seks i gradu udomila ovog psića! Oni su pravi psići igračke, vole kraće šetnje po kvartu i spavati u tvojem krilu. Mogu težiti od 7 do 9 kila, a i najmanji stančić dovoljan je za njihove potrebe. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lumi 🐶 (@lumithecavalier)

Shih Tzu

Za ovu se pasminu kaže da su najbolji za obitelji s manjom djecom. Zaigrani Shih Tzu obožava djecu i igru, ali je super jednostavan za održavanje. Uz povremene odlaske frizeru, neće mu ispadati dlaka, nemaju nikakav neugodan miris niti traže duge i iscrpne šetnje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Shih Tzus of instagram (@shihtzusgram)

Boston terijer

Ako tražiš psića sa kratkom dlakom, ovaj je savršen! Nadimak mu je "američki gentleman" i to s dobrim razlogom. Ova malena vrsta je jako živahna i zabavna, ali jako mazna i pametna. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Effie Peanut (@effiepeanut)

Photo: Profimedia/Instagram

Komentari 0