Life&style

Kako urediti stan od 24 m2?

Mali prostori su uvijek izazov za uređenje interijera. Našoj čitateljici Tamari stručnjaci iz Domenico Leonardija ponudili su idejno rješenje.

Pitanje čitatelja

Poštovani,
Molim vas da mi pomognete sa svojim modernim prijedlozima da uredim svoju malu oazu. Kupila sam mali stan od 23,88 kvadrata i sve osim kupaonice je prazno. U prilogu Vam šaljem nacrt stana, a najveći problem mi je kako efikasno iskoristiti ionako mali prostor za kuhinju. Nadam se da ćete svojim iskustvom, profesionalnošću i kreativnim idejama pomoći da opremim svoju malu oazu.
Tamara

 | Autor: Privatno Privatno

Domenico Leonardi odgovara

Glavni detalj i lajtmotiv ovomjesečnog interijera zasigurno je ljubičasti city poster koji se proteže dužinom cijelog zida na kojem je stol za blagovanje te se nastavlja na kuhinju. Ostatak interijera uređivali smo prema njemu.

 | Autor:

Obzirom da poster hladnih boja dominira prostorom, interijer smo ''utoplili'' smeđim zebrano parketom te drvenim zidnim oblogama i radnom pločom u istom dekoru, a ostatak namještaja je bijele boje rađen od medijapana lakiranog do visokog sjaja.

 | Autor:

Kuhinja je veoma malih dimenzija, stoga su gornji elementi do stropa kako bi se što bolje iskoristio prostor. Ispod njih ugrađena je LED traka kako bi ravnomjerno rasvjetljavala radnu površinu. Kuhinja je od blagovanja odijeljena 4 mm kaljenim staklom koje se proteže od poda do stropa te osim vizualne ima i zaštitnu ulogu.

 | Autor:

RGB LED trake (u boji) postavili smo i iznad spuštenih greda u dnevnom boravku/ blagovaonici radi ugođaja te dojma ''city lights''.

Dekoracije su vrlo jednostavne i nenametljive, poput jednobojnog ljubičastog tepiha, srebrnih jastučića, te bijelih spaghetti zavjesa, a svoje mjesto našao je i pokoji dizajnerski komad (Eero Saarinen: Tulip Chairs/ Tulip Table).

 | Autor:

Ako i vi imate problem prilikom uređenja interijera pošaljite svoje pitanje zajedno s tlocrtom i dimenzijama stropa na info@budi.in i možda upravo vama dizajnerski studio Domenico Leonardi pomogne u stvaranju idejnog rješenja.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: None

Komentari 0