Life&style

Kako se riješiti mrlja od mlijeka za sunčanje na odjeći

Ovaj problem neizbježan je tijekom ljeta, što na plaži, što u gradu - jer sunce je i na moru i na kopnu, ali u nekoliko koraka možemo ga brzo zaboraviti

Svjesne smo da različita mlijeka, ulja i kreme za sunčanje ostavljaju tragove kako na kupaćim kostimima tako na odjeći. No, to ipak ne znači da nećemo štititi i njegovati svoju kožu zbog toga, zar ne? Ne samo da proizvode za sunčanje trebamo koristiti na plaži kada smo najizloženije suncu, nego su nam potrebni i u svakodnevnom životu, što većina ljudi baš i ne prakticira upravo zbog mrlja koje ostaju na odjeći. Tko još želi uprljati novu haljinu?

Možda vas zanima Savršena preplanulost: kako prikriti bijele tragove badića? Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Ali što ako ti kažemo da te mrlje nisu "opasne" i da ih možeš brzo i jednostavno ukloniti? Naime, prednost mrlja od mlijeka za sunčanje u odnosu na druge mrlje je ta što ih ne moraš istog trena očistiti. Neće se ništa dogoditi (čitaj: neće trajno ostati na odjeći) ako se pozabaviš njima nakon nekoliko sati. 

Veliki broj mrlja ćeš, zapravo, ukloniti na najjednostavniji način, pranjem u perilici, posebno ako desetak minuta prije pranja naneseš sredstvo protiv mrlja ili mrlju istrljaš običnim sapunom. No, ako to ne pomogne postoji - tajno oružje.

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Možda vas zanima Ovo će ti sigurno pomoći ako si izgorila na suncu Rubrika Life&style Life&style

Moćni saveznik u čišćenju mrlja od mlijeka za sunčanje je i alkoholni ocat. Budući da su mlijeka za sunčanje na uljnoj bazi, potreban je "čistač" koji će razbiti tu strukturu. Postupak je jednostavan. Mrlju natopi alkoholnim octom i ostavi da djeluje nekoliko sati. Nakon toga taj komad odjeće operi u perilici rublja na najvišoj temperaturu koja je za njega propisana. 

Ako pk tragovi mlijeka za sunčanje ostanu na bijeloj odjeći, i za to postoji super rješenje, a to je izbjeljivač. Postupak je jednak kao i s alkoholnim octom. 

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0