- Ručak za dvije ili čak tri osobe za 20 kuna?
- Premda se čini poput nemoguće misije, doista je moguće
- Donosimo ti dva recepta koja to potvrđuju
Doista zvuči kao nemoguć zadatak: ručak za 20-ak kuna! Međutim, s ova dva jednostavna, elegantna, zdrava i ukusna jela, pokazat ćemo da je to moguće. Ljubitelji tjestenine će u prvom jelu doći na svoje: tjestenina s ricotta sirom i češnjakom jednostavno je, brzo i fino jelo. U drugom jelu je glavna zvijezda piletina: pileći zabatci s timijanom i limunom nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Pregršt sličnih recepata možeš pronaći na missGASTRO
Tjestenina s ricottom i češnjakom
Sastojci
• 300 g tjestenine
• 1 žlica maslinova ulja
• 2 češnja češnjaka
• 250 g ricotta sira
• kora od jednog limuna
• sol, papar
• svježi bosiljak
Priprema
1. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju. Procijedi je i sačuvaj šalicu vode od kuhanja.
2. Zagrij ulje na laganoj vatri, dodaj češnjak i kratko pirjaj, a zatim umiješaj ricottu, 100 ml vode od kuhanja i naribanu koru od limuna. Nastavi miješati dok se smjesa ne sjedini. Po potrebi dodaj još malo vode.
3. Umiješaj špagete, dodatno začini pa posluži toplo.
Pileći zabatci s limunom i timijanom
Sastojci
• 4 veća zabatka, cca 500 g
• 1 limun
• 5 grančica svježeg timijana
• maslinovo ulje
• sol
• papar
Priprema
1. Prelij pileće zabatke maslinovim uljem te začini paprom i solju.
2. Posloži ih na tavu s kožicom okrenutom prema dolje i tek onda upalite vatru. Pusti ih da se peku otprilike 15 minuta.
3. Kad koža postane hrskava, okreni ih te dodaj tanke kriške limuna i grančice timijana. Stavi tavicu u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva.
4. Peci ih još 15 minuta i posluži dok je toplo.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
dancy11.04.2005
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.