Life&style

Kako pravilno cijediti tjesteninu: Jednostavan trik koji ćeš od sad pa zauvijek koristiti u kuhinji

  • Za stvaranje ukusnog obroka s tjesteninom nije potrebno milijun otmjenih sastojaka, a svatko može postati pravi gurman u spravljanju tjestenina
  • Koliko puta si se našla u situaciji da pripremajući ovaj ukusan obrok cijediš tek skuhanu tjesteninu i komad vrućeg tijesta završi na tvome tijelu
  • KorisnicaTikToka pokazala je kako pravilno cijediti tjesteninu na jedan sasvim novi način 

Kad prokuhamo tjesteninu, bilo to rigatone ili orecchiette, možemo dati mašti na volju u izboru oblika, u sudoper stavimo cjedilo, a zatim lonac s tjesteninom cijedimo ravno sa štednjaka. Nakon "uživanja" u pari koja ti je udarila u lice, prebacuješ tjesteninu natrag u lonac i odatle dodaješ umak.

Tjestenina s pilećim prsima i povrćem: brzi proljetni recept za prste polizati!

No, ova iskusna kuharica pokazala je jednostavan trik kako da lako procijedimo tjesteninu, a da nam slučajno vrela voda ne prsne po koži ili da nam tjestenina ne završi izvan cjediljke po sudoperu ili oko njega.  Zvijezda TikToka, Shannon Doherty, koja inače dijeli korisne savjete ovaj put je obradovala sve one koji vole kuhati. Na TikToku ima preko pola milijuna pratitelja, a sada je u videu pokazala kako pravilno cijediti tjesteninu nakon kuhanja.

@athomewithshannon

How was I doing this wrong my whole life? This was one of those LIFE HACKS that I use EVERY DAY! #hack #lifehacks #learnontiktok #hacks #lifehack

♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath

U videu Shannon demonstrira "životni trik" koji je slučajno vidjela jednog dana koji je danas standardna praksa u njezinom životu, a to je da tjesteninu cijedi na neuobičajen tj. većini nepoznat način. U svom triku ona na prosipa vodu kroz cjediljku, nego cjediljku stavlja u posudu i tek onda prosipa vodu. 

Proces je vrlo jednostavan: cjedilo bi trebala umjesto u sudoper trebala smjestiti u lonac s kipućim rezancima, a zatim ga držati za rubove dok cijediš vodu u sudoper. Budući da tjestenina ne napušta lonac, eliminiraš korak presipavanja tijesta u cjedilo pa ponovno vraćanje u lonac.

Baš kao Talijani! Uz ovih sedam savjeta kuhanje savršene tjestenine će te uvijek poći za rukom

Dakle, kako pravilno cijediti tjesteninu prema ovom novom triku? Umjesto da tjesteninu nakon kuhanja prebaciš u cjedilo i pričekaš da voda iscuri, cjedilo stavi u lonac tako da tjestenina ne može ispadati van i samo izlij vodu iz lonca.

"Ovaj trik mi je sasvim promijenio život. Svako malo se pitam kako ovo nisam prije znala ", komentirala je Doherty svoj video.

Možda vas zanima Načinom na koji kuha špagete (bez vode!) djevojka je uzbunila internet. No jelo je stvarno brže gotovo... Rubrika Video Video

Mnogi su se oduševili njezinim trikom i nakon ovog otkrića i sami odlučili isprobati ovakvu metodu cijeđenja tjestenine i evo zaključka: metoda djeluje! Zapravo izbjegavaš taj dodatni korak presipavanja kuhane tjestenine s cjedila natrag u lonac. Naravno, moraš pripaziti na kipuću vodu koju izlijevaš u dudoper, no puno je manja mogućnost da će ta kipuća voda završiti na tvojim prstima. 

Photo: Shutterstock

Komentari 0