Life&style

Kako na prirodan način skratiti mjesečnicu

Tko kaže da na naš menstrualni ciklus možemo djelovati samo s tabletama i drugim kemijskim sredstvima

Menstrualni ciklus može biti vrlo neugodan – imamo bolove, grčeve, obilno krvarenje, brinemo imamo li u svakom času dovoljno tampona i uložaka pri ruci. Nije nam baš zgodno ni baviti se sa svim što nas inače veseli. U te dane, posebno one prve kad je menstruacija jača, nije nam ni bavljenje sportom ugodan doživljaj, kupanje u bazenu ne dolazi u obzir, a mnogo žena zazire i od ulaska u more u te dane u mjesecu.

Znamo da će menstruacija biti slabija i kraća uzimamo li antibebi pilule, kao i s hormonskom intrauterusnom spiralom. Međutim, ako nam je glavni razlog korištenja ovih kontraceptiva samo to da se poštedimo gnjavaže oko krvarenja... Možda ćeš zaključiti da se i ne isplati. No, menstrualni ciklus možemo skratiti i na sasvim prirodan način – s pomoću sljedeća četiri savjeta. 

Možda vas zanima Ginekolozi žele da prestaneš raditi OVO za vrijeme menstruacije Rubrika Life&style Life&style

1. Prehrana 

Čaj od listića majčine dušice i malina može smanjiti neugodne nuspojave mjesečnice, a također može i potaknuti istjecanje krvi te se tako pobrinuti za brži kraj ciklusa. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. Seks 

Orgazam može pokrenuti „zaostalu“ krv opuštanjem mišića – pa ćemo je se brže riješiti. Na koji način si postigla vrhunac apsolutno je svejedno. 

Možda vas zanima Izumljena je menstrualna čašica koja se koristi i za vrijeme seksa! Rubrika Život Život

3. Sport 

Čak iako ti teško pada u „te dane u mjesecu“ – kretanje je pravo čudotvorno sredstvo protiv menstrualnih tegoba. Osim što pomaže protiv grčeva, potaknut će krv na brže istjecanje. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

4. Toplina 

I stari dobri termofor može ti pokloniti blagoslov kraće mjesečnice. Toplina potiče krvotok na brži rad pa će tvoji dani u mjesecu brže završiti. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0