Life&style

Ginekolozi žele da prestaneš raditi OVO za vrijeme menstruacije

Iako za vrijeme menstruacije hoćemo da nas svi puste na miru sa svojim idejama i zamislima, ginekolozi imaju nekolicinu dobrih savjeta koji će pozitivno utjecati na tvoje zdravlje

Svaki mjesec proživljavamo bol, nadutost i pregršt emocija koje ne znamo ukrotiti. Menstrualni ciklus je težak sam po sebi, a kad dobijemo menstruaciju je i nepodnošljiv, da bi još morali slušati silne savjete oko toga kako bi se trebali ponašati dok ga imamo (primjerice, ne peri kosu?!). Ipak, stručnjaci su progovorili i dali kvalitetne savjete koji će pospješiti tvoje zdravlje - i upravo zato ih se isplati pročitati.

Možda vas zanima 6 razloga da mjesečnica kasni - a nije trudnoća Rubrika Life&style Life&style

1. Ne jedi slanu hranu

Tijekom menstruacije mnogo žena zadržava vodu, pa je bolje dodatno izbjegavati sol. S obzirom na to da slana hrana dehidrira tijelo, ono to nadoknađuje tako da zadržava vodu. Međutim, ako si već upala u ralje soli i sada si cijela napuhnuta, pij puno vode kako bi isprala višak soli iz tijela i vratila se u normalno stanje. 

2. Nemoj konzumirati kofein

Vjerovala ili ne, kofein može utjecati na to da ti grudi budu osjetljive tijekom menstruacije, a uz to kofein u mozgu blokira jedan neurotransmiter što rezultira ubrzanim radom srca, anksioznosti i uvećanim simptomima PMS-a. Uf, to nitko ne želi.

3. Nemoj zanemariti zaštitu

Osim što tehnički možeš zatrudnjeti dok imaš menstruaciju, tada si i osjetljivija na spolne bolesti, pogotovo na one koje se prenose krvi.

4. Nemoj koristiti intimnu koymetiku s parfemom

Parfemi u proizvodima za njegu mogu utjecati na vaginalnu iritaciju, pa ih izbjegavaj. Koristi proizvode specifično namijenjene intimnoj njezi, a ako imaš intenzivan miris i uz njih, uputi se ginekologu. 

5. Nemoj predugo čekati da popiješ lijek protiv bolova

Ako imaš jake grčeve, popij tabletu na vrijeme. Na taj način ćeš spriječiti već same simptome grčeva, umjesto da naknadno liječiš bol - puno će duže trajati.

6. Nemoj samo sjediti na kauču cijeli dan

Iako dosta žena izbjegava vježbanje dok imaju menstruaciju, u biti se predlaže pokrenuti. Rast endorfina u tijelu može pomoći u smanjivanju grčeva i promjenjivog raspoloženja!

7. Nemoj zaboraviti često mijenjati tampone/uloške

To je osnovni dio dobre higijene. Tampone bi trebala mijenjati svakih 4 do 6 sati da bi izbjegla sindrom toksičnog šoka, uložak svaka 3 do 4 sata, a čašicu možeš držati do 12 sati.

Photo: PR/WhatsApp
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lorena41

    Zaradivao sam od $ 28,000 do $ 350,000 mjesecno k0ji rade kod kuce na racunalu kod kuce. Radim ovo 6 mjeseci, a prošli mjesec sam zaradio prvu peterostranu placu ikada! Posjetiti...........>>>>> Jobnet70.com