Life&style
15 sati krumpiri

Kako je recept za krumpir koji se priprema 15 sati(!) postao viralan? Ili imamo višak vremena ili je prefin...

  • Svako toliko, ili čak češće od tog, na TikToku se pojavi neki novi recept s idejom „što čudnije to bolje“
  • Evo još jednog, neuobičajenog koji se, kako to biva, koji se proširio poput požara - svi su ludi za njim
  • Pa ide malo u pećnicu, pa u hladnjak, pa u vruće ulje... No stvarno fino izgleda kad se u njega zagrize

Samo 15 sati tvog vremena. Pih, što je to! Čas posla. Upravo toliko, 15 sati, trebat će ti da pripremiš – krumpir. Jer zašto štedjeti svoje vrijeme, kad ga ionako imamo previše. 15 sati više ili manje, nikom nije štetilo…

Šalimo se, naravno, ili bismo čak mogli upotrijebiti onu jednu drugu riječ, ali nećemo. Nećemo prvenstveno zato što, kažu, rezultat ovog recepta je stvarno fino pečeni krumpir, a i drukčiji. Ali bi li nas čudilo da je drukčije? Jer kad u nešto uložiš toliko vremena…

Možda vas zanima Najpopularniji TikTok recepti ove godine - ove su slana i slatka jele osvojila sve ljubitelje finih i jednostavnih jela Rubrika Life&style Life&style

Naravno, nećete svih 15 sati provesti pripremajući ovo jelo, ali ćete toliko čekati da biste ga mogli kušati. Recept je na TikTok plasirala Poppy O'Toole, na svom profilu poppycooks. Isplati se, kaže, pripremiti krumpir ovako, a potvrdili su to i oni koji su video vidjeli – njih čak tri milijuna. Dovoljno?

 

@poppycooks Reply to @lfor05 The new and improved 15 HOUR POTATO recipe… ENJOY! 🤤🤤 #potatotiktok #heaven #potato #15hourpotato ♬ THE NEW 15 HOUR POTATO - Poppy O’Toole

Postupak ćeš najbolje vidjeti u videu, ali da pojasnimo otprilike postupak.

Krumpir se najprije tanko, tanko nareže, posoli te pomiješa s umakom od goveđeg pečenja. Ovaj umak, odnosno začine, možeš i prilagoditi - recimo češnjak je jedan od traženijih. Zatim tanke ploške poslažeš u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, pokriješ drugim papirom za pečenje i staviš u pećnicu na otprilike tri sata.

Nakon tog moraš krumpir opteretiti nečim teškim, što će ga pritiskati dok stoji u hladnjaku. I to 12 sati. Kad ga izvadiš, možeš ga rezati na malo veće prutiće, nakon čega ga treba pržiti u dubokom ulju.

Nije ovaj video, ustvari, otkrivanje tople vode, jer jedna od verzija ovog recepta poznata je već 15-ak godina, ali je Poppy zaslužna za to što je ovaj recept ponovno postao viralan.

Inače, napravila ga je čak i Gwyneth Paltrow, ako trebaš još koju preporuku... Probaš, pa nam javiš?

 

Ovaj članak originalno je objavljen na portalu missGASTRO.

Photo: Instagram@emmymade
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Batat najbolji