Life&style

Kako ispeći ove krumpire koji se tope u ustima: 3 su ključna poteza i 1 začin

  • Još jedan recept za savršeno pečeni krumpir? Eh, pa ovaj je ponešto drukčiji...
  • Tri su bitna trika: ne stavlja se ulje, podlijeva se usred pečenja i peče se na vrlo visokoj temperaturi
  • Zanimljivo je i što se osim klasičnih začina dodaje i češnjak. Vrijedi isprobati...

Zemlja smo u kojoj se jede jako puno krumpira - to je najčešći, najdraži i opće obljubljeni prilog jelima. A nema boljeg, uz duboke isprike pireu, čipsu, kuhanom i restanom krumpiru koje također obožavamo, od onog pečenog. Slasnog i masnog. Stoga je i more savjeta kako savršeno ispeći krumpir, da bude hrskav izvana, mekan iznutra, ne previše masan, taman dovoljno posoljen, čime ga dodatno začiniti... Pa, vrijedi iskušati i ovaj recept... 

Možda vas zanima Kaputi i jakne koje želimo u svojoj kolekciji ove sezone Rubrika Moda Moda

Sastojci:

1 kg (crvenog) krumpira

½ "štapića" veličine prsta nesoljenog maslaca, rastopljenog

1 šalica pilećeg ili povrtnog temeljca

4 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog

sol i svježe mljeveni papar

 | Autor: Shutterstock/Getty Shutterstock/Getty

Kako pripremiti krumpire:

Oguli krumpire, nareži ih na ploške debele 2 cm pa ih stavi u lim u kojem ćeš ih peći. 

Dodaj rastopljeni maslac, sol i papar pa dobro promiješaj, tako da svaka ploška pude prekrivena ovim sastojcima.

Pećnicu zagrij na 250°C. Krumpire rasporedi po limu u tankom sloju.

Peci 30 minuta, a napola pečenja krumpire preokreni na drugu stranu.

Nakon 30 minuta dodaj temeljac i nasjeckani češnjak.

Nastavi peći dok krumpiri ne upiju svu tekućinu, otprilike još 15 minuta.

Možda vas zanima Pečeni krumpir, pire, čips... 5 načina da pripremiš krumpir tako da ima manje kalorija Rubrika Life&style Life&style

Rezultat? Krumpiri koji su istovremeno hrskavi i tako meki da se tope u ustima, božanstvenog okusa. Ukratko, "wow" efekt je zajamčen. 

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0