- Još jedan recept za savršeno pečeni krumpir? Eh, pa ovaj je ponešto drukčiji...
- Tri su bitna trika: ne stavlja se ulje, podlijeva se usred pečenja i peče se na vrlo visokoj temperaturi
- Zanimljivo je i što se osim klasičnih začina dodaje i češnjak. Vrijedi isprobati...
Zemlja smo u kojoj se jede jako puno krumpira - to je najčešći, najdraži i opće obljubljeni prilog jelima. A nema boljeg, uz duboke isprike pireu, čipsu, kuhanom i restanom krumpiru koje također obožavamo, od onog pečenog. Slasnog i masnog. Stoga je i more savjeta kako savršeno ispeći krumpir, da bude hrskav izvana, mekan iznutra, ne previše masan, taman dovoljno posoljen, čime ga dodatno začiniti... Pa, vrijedi iskušati i ovaj recept...
Sastojci:
1 kg (crvenog) krumpira
½ "štapića" veličine prsta nesoljenog maslaca, rastopljenog
1 šalica pilećeg ili povrtnog temeljca
4 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
sol i svježe mljeveni papar
Kako pripremiti krumpire:
Oguli krumpire, nareži ih na ploške debele 2 cm pa ih stavi u lim u kojem ćeš ih peći.
Dodaj rastopljeni maslac, sol i papar pa dobro promiješaj, tako da svaka ploška pude prekrivena ovim sastojcima.
Pećnicu zagrij na 250°C. Krumpire rasporedi po limu u tankom sloju.
Peci 30 minuta, a napola pečenja krumpire preokreni na drugu stranu.
Nakon 30 minuta dodaj temeljac i nasjeckani češnjak.
Nastavi peći dok krumpiri ne upiju svu tekućinu, otprilike još 15 minuta.
Rezultat? Krumpiri koji su istovremeno hrskavi i tako meki da se tope u ustima, božanstvenog okusa. Ukratko, "wow" efekt je zajamčen.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.