Life&style

Kako ćeš u nekoliko sekundi otkriti da te netko blokirao na WhatsAppu i Facebooku

  • Sumnjaš na to da te netko blokirao na WhatsAppu i Facebooku, ali nisu sigurna kako provjeriti?
  • Postoje vrlo jednostavni načini na koji možeš otkriti kome si to stala na žulj
  • Također, u nastavku ti otkrivamo kako i ti možeš blokirati osobu s kojim ne želiš danju komunikaciju

Vrlo je jednostavno provjeriti da li te je netko blokirao na WhatsAppu. Ako je došlo do toga vjerojatno nećeš moći vidjeti  je li ta osoba online, odnosno posljednje vrijeme kada je bila na mreži. Ipak, neki korisnici su u postavkama isključili navedenu opciju  tako da to ne može biti definitivan pokazatelj. Drugi pokazatelj blokiranja može biti izostanak profilne fotografije te će ti se pokazati smo prazan krug. Nadalje, ako pošalješ poruku toj osobi nećeš dobiti dvostruke kvačice,već samo jednu koja znači da je poruka nedostavljena. Ako kvačica s vremenom ne poplavi budi sigurna da te osoba ignorira. Također, s osobom koja te blokirala nećeš moći stupiti u razgovor putem  WhatsApp poziva.

Možda vas zanima Ovih osam stvari nikad ne bi trebala dijeliti na društvenim mrežama, iako neke od njih dijeliš s guštom Rubrika Life&style Life&style

Ako za određeni kontakt vidiš sve gornje pokazatelje, to može značiti da te on blokirao. Međutim, postoje i druge mogućnosti. Iz WhatsAppa navode kako su to učinili namjerno dvosmislenim jer su željeli zaštititi i tvoju privatnost ako si nekoga odlučila sama blokirati. A evo kako to možeš učiniti:

Možda vas zanima Ah, te društvene mreže! 25 posto ljudi prekinut će vezu zbog ovog kiksa Rubrika Love&Sex Love&Sex

Kako otkriti da li te netko blokirao na Facebooku?

Ako te netko blokirao na Facebooku njegov profil ti je postao nedostupan na stranici i aplikaciji. Nisi u mogućnosti vidjeti profil, komentare, a niti poslati zahtjev za prijateljstvom ni poruku osobi koja te je blokirala. Jedna od prvih stvari koje možeš učiniti kako bi saznala da li te netko blokirao je u tražilicu upisati ime navedene osobe. Ukoliko se ono više ne pojavljuje dvije su najčešće opcije  - ili si blokirana ili je profil izbrisan.

No, moguće je i da su privatne postavke tražene osobe postavljene tako da se ona ne pojavljuje prilikom pretrage. Ako s njom imaš zajedničkog prijatelja probaj tu osobu potražiti na njegovoj listi, a ako je ni tamo nema velika je vjerojatnost da si blokirana. Ukoliko si već bila u kontaktu s osobom za koju sumnjaš da te blokirala, utoliko provjeri vaše razgovore (inbox) te ako ne možeš sudjelovati u istom ili ga pretraga ne može pronaći odgovor je jasan - blokirana si. Za Instagram, trenutačno najpopularniju društvenu mrežu na svijetu, također vrijede ista pravila ako želiš otkriti da te određena osoba blokirala. 

 

POGLEDAJ ČETVRTU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": CVIJEĆE I TORTA
 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0