Life&style

Kako biti fit ako mrziš vježbanje?

Novogodišnja oduka ti je da ćeš dovesti tijelo u top-formu, ali mrziš vježbanje? Tko kaže da MORAŠ u teretanu? Ili da baš MORAŠ svakodnevno vježbati? Naravno da postoje i jednostavniji načini kako postići sve svoje ciljeve - evo ih!

Blago tebi ako si jedna do onih cura koja svoje "sretno" mjesto naziva teretanom. Nažalost, većina nas nije. Većina nas se mora mentalno podmititi i obećati si tjesteninu i čokoladnu tortu kako bi uopće ustale i krenule prema teretani. Trening nakon posla? Ma nema šanse, pa preumorne smo!

No bez obzira na to čine li te serije čučnjeva i trbušnjaka sretnom ili očajnom, jedno nam je svima zajedničko - želimo biti čvrste, fit i zdrave. Srećom, postoje načini kako uspjeti u tom naumu čak i ako nisi fan znojnih treninga i željeza u teretani...

Uključi "trening" u svoju svakodnevnu rutinu

Ako ne voliš teretanu, nemoj ići! Umjesto toga dodaj nekoliko vježbica u svoju svakodnevnu rutinu. Napravi dvadeset sklekova kad se probudiš, dvadeset čučnjeva dok kuhaš ručak i 20 trbušnjaka dok traju reklame na TV-u. Iskorak dok pereš zube? Jumping-Jackovi dok čekaš mikrovalnu? Imamo gomilu ideja koje ne traju dugo, a ako ih konstantno radiš mogla bi ubrzo vidjeti veliku razliku na svome tijelu.

 

 

Objavu dijeli Jen Selter (@jenselter)

HODAJ!

Ako možeš birati između lifta i stepenica, odaberi stepenice. Zašto ne bi iskoristila priliku i potrošila ekstra kalorije u danu, ako možeš? Ti bi Uberom na posao? Ali hodanjem ćeš potrošiti više kalorija I uštedjeti. Neće ti ni pasti na pamet ponovno upisivati teretanu...

Možda vas zanima Ovo su najbolje vježbe za TVOJ oblik guze Rubrika Life&style Life&style

Pronađi trening koji te istinski zabavlja

Hej, pa postoji milijun opcija koje možeš isprobati i odabrati najzabavniju za sebe. Naravno da ne moraš ići na ludi Crossfit ili satima trčati. Ako ti se više sviđa neki mirniji trening, biraj yogu ili pilates. S druge strane, plesni treninzi bi te mogli zabaviti i pritom topiti neželjene masne naslage. Ako više voliš sport, upiši se na boks ili plivanje. Neka ti bude zabavno! Vježbanje i treba biti zabavno. Ako te ne zabavlja, onda to znači da nije za tebe. 

 

 

Objavu dijeli Stephanie Jayne (@stephselter)

Pazi na držanje

Osim što ćeš izgledati samopouzdanije i sofisticiranije, dobro držanje razlog je i boljeg tonusa mišića, uključujući i onih trbušnih! Pravilnim držanjem stimuliramo mišiće, a rezultat je neizbježan. 

Možda vas zanima 3 vježbe za trbušnjake koje možeš raditi i u krevetu Rubrika Life&style Life&style

Stavi hranu na prvo mjesto

Ako se fokusiraš na zdravu hranu te pravilan unos voća i povrća - bolja figura ti je zagarantirana. Naravno, postoje i određene namirnice koje ti u tome mogu pomoći, jer izgrađuju mišiće i tope masne naslage. Ona nesnosna nadutost koja te muči svakako je jedan od razloga zašto ne vidiš svoje trbušnjake. Namirnice koje potiču probavu i smanjuju nadutost poput primjerice čaja od peperminta, banana, kefira, đumbira i kivija u tome će ti jako pomoći. S druge strane, kelj, kvinoja, posni sir i avokado potiču cirkulaciju u mišićima zbog čega oni efikasnije rade. 

 

 

Objavu dijeli SENDI SKOPLJAK (@skopljak)

Photo: Instagram

Komentari 0