Life&style

3 vježbe za trbušnjake koje možeš raditi i u krevetu

Ove vježbe za trbuh pokupili smo iz pilatesa, a kad ti kažemo da ih možeš raditi i iz kreveta - stvarno, može li bolje?!

Trbušnjaci su na wish-listi baš svake fitness obožavateljice! Kako je trbuh mjesto s kojeg najteže gubimo masnoće i dobivamo definiciju, zapravo skroz ima smisla da su upravo trbušnjaci glavni pokazatelj dobre forme. Plus: nećemo se lagati, izgledaju lijepo. 

Najbolje što možeš učiniti, ako imaš pune ruke posla i nemaš sat vremena za trening u teretani, upravo je vježbanje u svoja 4 zida. Zbog toga smo se bacili u potragu za najboljim vježbama koje zaslužuju tvoju pažnju. Od kuda krenuti? Od planka? Trčanja? Klasičnih trbušnjaka? E pa kako se čini ništa od navedenog nije točan odgovor...

 | Autor: Instagram@lutynskaa Instagram@lutynskaa

Dobar core je ključan za čvrst trbuh, a vježbanjem posebnih bočnih trbušnjaka postići ćeš upravo to! Najbolje od svega? Apsolutno ih je moguće izvoditi u krevetu. Znamo da zvuči nemoguće, ali najozbiljniji smo! 

Bočno podizanje nogu

Legni na bok, glavu nasloni na jednu ruku, a drugom se lagano pridržavaj za tlo. Noge drži ravnima, a stopala zategni tako da su prsti okrenuti prema glavi, a peta prema "van". Bez micanje bilo kojeg drugog dijela tijela, podiži noge do kojih 40 stupnjeva u odnosu na tlo, pa se vrati u početni položaj. Ponovi deset puta za početak, a kasnije povećaj broj ponavljanja.

 

Lateralna fleksija

Lateralna fleksija je pregibanje u stranu. Legni na bok i u isto vrijeme podiži trup i noge u zrak. Koncentriraj se na to da vježbu izvodiš iz struka odnosno da podižeš i tijelo upravo bočnim mišićima trbuha. Ako ti je vježba prelagana, zadrži se nekoliko sekundi u zraku prije spuštanja. Ponovi vježbu deset puta, a s vremenom slobodno povećaj broj ponavljanja.

 

Kruženje nogama u zraku 

Legni na leđa i podigni noge na 30 stupnjeva od poda. Polako ih kružno vrti u jednu pa u drugu stranu. Ponovi u svaku stranu desetak puta. 

 

Photo: Instagram

Komentari 0