Life&style

Kakav potez! Tvrtka besplatno nudi zdravstvenim djelatnicima apartmane za samoizolaciju

  • U ovim teškim vremenima, solidarnost je neprocjenjiva
  • Potez jedne tvrtke baš nas je dirnuo
  • Zdravstvenim djelatnicima ponudili su smještaj za vrijeme njihove samoizolacije

Zbog pandemije, neke djelatnosti su samo zaustavljene, a njihovi resursi ostaju nekorišteni. No, neki ljudi i u ovim iznimno teškim vremenima znaju i od najgoreg zla izvući neko dobro. Takav je slučaj s tvrtkom Irundo koja se bavi iznajmljivanjem apartmana te u suradnji s vlasnicima stanova organizira besplatan smještaj zdravstvenim djelatnicima koji u ovim teškim vremenima, zbog prirode posla, moraju biti u samoizolaciji.

 | Autor: Suvlasnici tvrtke Igor Kordić (desno) i Tomislav Zovko

Divna ideja, zar ne, a jedan od suvlasnika tvrtke Irundo, Igor Kordić otkrio nam je i kako se ona rodila: 
"Na ideju smo došli potaknuti problemima s kojima se susreću doktori. Neki naši prijatelji su doktori tako da smo iz prve ruke shvatili bit prve linije obrane od ove pandemije. Mi smo poduzetnici u duši i uvijek težimo nešto napraviti. Željeli smo ove naše najteže poslovne trenutke, kada imamo nula kuna prihoda, kada apartmani koji trebaju služiti za uživanje turistima sa svih strana svijeta, učiniti pozitivnijima. Shvatili smo da nema 'boljeg' vremena nego sada biti društveno aktivni i humanitarni.

Možda vas zanima Koronavirus kao test ljudskosti, može li se svatko od nas potruditi da dobije prolaznu ocjenu Rubrika Miss7 Blog Miss7 Blog

 

Moramo se solidarizirati i pomoći jedni drugima jer je to jedini način da se iz ove krize izađe sa što manje štete. Nekako je uvriježeno mišljenje o nama poduzetnicima da nas motivira samo novac, što uopće nije točno. Mi želimo stvarati nešto iz ničega. Ako možemo stvoriti pozitivan val i da se drugi iznajmljivači pokrenu i postupe isto kao i mi, ova će akcija uspjeti". 

 

 | Autor: Jedan od apartmana iz ponude tvrtke Irundo
Većina vlasnika stanova su podržali ovu inicijativu, kaže Kordić te otkriva kako su i neki vlasnici sami prepoznali bit ove akcije pa su i sami njima poznate zdravstvene djelanike smjestili u njihove stanove. Već od prve objave se po Facebooku se počela dijeliti ova akcija i počeli su nazivati ljudi iz zdravstvenog sektora te napominje da ih ima jako puno i zato je jako bitno da se svi koji mogu uključe jer će to u konačnici svima nama pomoći da se lakše, brže i bolje othrvemo koronavirusu.
   | Autor:
Pandemija je potpuno zaustavila njihov posao, no Kordić nije pesimističan: 
"Nama u turizmu se odmah dogodio prestanak rada već u samom početku ožujka, ali smo se zato odmah počeli ozbiljno pripremati i vjerujemo brzo i dobro prilagodili krizi. Nećemo otpustiti niti jednog zaposlenika, čekamo još mjera potpore Vlade jer vjerujemo da ćemo se kroz koji mjesec početi vraćati u normalu pa da ćemo ipak nešto od sezone prihodovati. Sve će u ovoj sezoni biti bitno drugačije nego nekoliko prethodnih. Svi ćemo morati više raditi uz manji broj zaposlenika kako bi malo po malo počeli sanirati sve financijske štete ove krize".  

Možda vas zanima Zagrebački liječnik sugerira kako se zaštititi ali i upozorava: Virusu je sada nužno oduzeti hranu Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram/Getty

Komentari 0