Life&style

Studenti medicine iz Zagreba snimili su pjesmu podrške medicinskim djelatnicima. Poslušaj, super je!

  • Pjevački zbor studenata medicine iz Zagreba ''Lege Artis'' oduševio nas je najnovijim glazbenim uratkom 
  • Pjesma podrške je za liječnike ali i sve ostale medicinske djelatnike, Medicinski fakultet i sve ljude pogođene ovom situacijom
  • Njihova izvedba je zapravo obrada pjesme Tonyja Cetinskog ''Sve je s tobom napokon na mjestu''

Unatoč izolaciji i ne baš lijepim stvarima koje se događaju oko nas, svaki dan se pojave ljudi koji nas oduševe svojim postupcima. Danas se posebno istaknuo pjevački zbor studenata medicine iz Zagreba ''Lege Artis'' koji je napravio obradu poznate pjesme Tonyja Cetinskog '' Sve je s tobom napokon na mjestu''. Njihova verzija ima naslov ''Treba sada ostati na mjestu'' te je otpjevana na daljinu zbog trenutne epidemiološke situacije. Čak trideset tri člana zbora ujedinili su se u pjesmi koju su poklonili  svim doktorima, medicinskim sestrama, te svom Medicinskom fakultetu u Zagrebu i dekanu prof.dr.sc. Marijanu Klarici.

Razgovarali smo s Fabijanom Jelovčićem, jednim od članova zbora koji nam je rekao kako su na ideju došli prije potresa koji je pogodio metropolu dok je koronavirus bio jedina aktualna nepogoda. ''Zbor inače ima probe jednom tjedno, a kako se zbog izolacije nismo dugo vidjeli, ovo je bila savršena prilika za spojiti ugodno s korisnim. Svi članovi zbora su studenti medicine pa smo htjeli na svojstven način podržati sve kolege liječnike, profesore, sestre i sve ostale zdravstvene djelatnike''. Fabijan dodaje kako su stihove pisali sami članovi zbora na inicijativu dirigentice Ive Jarić i PR menadžerice zbora Valentine Jurage. ''Trebalo nam je sat, dva da proberemo najbolje ideje i složimo ih u pjesmu'' te kaže kako su svoju izvedbu poslali Tonyju Cetinskog, ali još nemaju povratnu informaciju kako mu se sviđa. Inače ih je u zboru šezdeset, no zbog okolnosti sudjelovalo ih je tridesetak, a svatko se snimio doma i poslao Valentini. Iako nisu u planu imali neku novu obradu, jako su zadovoljni i ponosni pa, tko zna, možda nas i počaste novim uratkom. 

Pjesma je odmah naišla na oduševljenje svih koji su ju poslušali, a u komentarima na YouTubu javili su se i neki njihovi profesori koji ne mogu sakriti ponos. Već nakon prvog slušanja, stihovi će ti se svidjeti i ne sumnjamo kako ćemo ju još puno puta čuti. Svaka čast ovim mladim, budućim doktorima!

Kako bi i ti mogla zapjevati s njima, u nastavku ti donosimo riječi pjesme: 

Doma sam još jedne noći
Sam sa sobom, nigdje poći
Pitaju me zašto barem
Na kavi ne osvanem

Korona došla je sa strane
Ubija ju ruku pranje zato
Nosi masku preko lica
Da te ne zarazi klica

Sada ne smiješ bilo gdje
Drži metar molim te

Treba sada ostati na mjestu
Neće kafić propast bez tebe I u podne: van na balkone
Pljesak daj za naše doktore

Možda vas zanima Filip besplatno daje pravne savjete, smještaj i pomoć u sanaciji krovova nakon potresa: "Želimo pomoći!" Rubrika Life&style Life&style
Photo: Screenshot/aperolspritzofficial

Komentari 0