Life&style

Kada su keksi toliko lijepi da ti je žao pojesti ih! Blue Monet ima najslađe artisan kekse koje smo ikad vidjeli

  • Malo je reći da smo se zaljubili u Blue Monet - artisan kekse koje izrađuje Suzana Božić i koji su bez imalo dvojbe najljepši keksi koje smo ikad vidjeli
  • Od najraznovrsnijeg cvijeća i životinja do likova posuđenih iz nekih od najdražih nam bajki, baš svaki motiv izgleda pomalo nestvarno i bez iznimke jednako čarobno
  • Suzana nam je otkrila kako je uopće cijela priča počela i zašto i danas, petnaest godina nakon prvih medenjaka koje je oslikala, sve što radi odbija zvati poslom

Nema tog estete i zaljubljenika u sve lijepo kojemu prezentacija neće biti u glavnom fokusu prilikom svake važnije večere ili ručka. Štoviše, najčešće je riječ o ljudima kojima je svaki obrok ritual u kojem se trude maksimalno uživati pa nerijetko najfinije posuđe, buket svježeg cvijeća i pažljivo servirane delikatese krase njihovu svakodnevicu, čak i onda kada nitko drugi osim njih samih nema priliku uživati u toj ljepoti. Iako će u njihovoj režiji baš svako jelo izgledati kao s naslovnice kakvog kulinarskog magazina, ima i onih zalogaja koji su sami po sebi toliko čarobni da je nemoguće da stol uz njih ne izgleda kao iz bajke, pa čak i kada ga postavljaju oni koji s ovim prethodno spomenutima nemaju nikakvih dodirnih točaka. Osim, dakako, ljubavi prema hrani!

 | Autor: Instagram @_bluemonet_ Instagram @_bluemonet_

 | Autor: Instagram @_bluemonet_ Instagram @_bluemonet_

Upravo se takvima može opisati artisan kekse koje već gotovo petnaest godina izrađuje Suzana Božić, vlasnica brenda Blue Monet i najzlatnijeg para ruku koje smo imali prilike susresti. Iz svakog keksa kojeg ukrasi i više je no očita ljubav prema umjetnosti i potreba za vizualnim izražavanjem koja je kod nje, kako kaže, prisutna još od najranijih dana. Upravo su je one i navele na studij Likovne akademije i Povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu, a jednom kada su obje diplome bile iza nje, krenule su nastajati konture onoga što i danas odbija zvati poslom. 

Možda vas zanima LaChocolate: Iz ljubavi i strasti prema najfinijoj čokoladi, nastao je jedan od najslađih hrvatskih dućana Rubrika Life&style Life&style

Sve je, kaže, krenulo sasvim spontano kada je prvi put oslikala medenjake za Božić kao poklon za obitelj i prijatelje, a malo po malo, tehniku je razvijala metodom pokušaja i pogreške. S vremenom su ova jestiva umjetnička djela koja stvara postala toliko prepoznatljiva da je jedini logičan slijed bio zaokružiti priču pokretanjem vlastitog brenda.

 | Autor: Instagram @_bluemonet_ Instagram @_bluemonet_

 | Autor: Instagram @_bluemonet_ Instagram @_bluemonet_

Osim što je sama izrada zahtjevna i dugotrajna, a što Suzani ne predstavlja apsolutno ni najmanji problem budući je zaljubljena u ono što radi, na keksima radi i onda kada joj nisu u rukama, neprestano promišljajući o skladu boja i oblika koje koristi. Najčešće bira pastelne nijanse, a gledajući njezine radove, nekako nam se čini nezamislivo da postoji motiv koji ona nije u stanju pretočiti u jestivu bajku. 

Možda vas zanima Brend Čoko jagodica izrađuje bombonijere od voća okupanog u najfinijoj belgijskoj čokoladi. Oduševljeni smo Rubrika Life&style Life&style

Od najraznovrsnijeg cvijeća, kaktusa i drugih biljnih vrsta, preko kolibrića, zečića, srna i organizama što se skrivaju u morskim dubinama do likova posuđenih iz nekih od najdražih nam bajki, baš svaki motiv izgleda pomalo nestvarno i bez iznimke jednako čarobno. Nađu s vremena na vrijeme na njezinim keksima mjesto čak i stvarne osobe pa je tako imala čast ukrasiti ih likovima supružnika koji su nedavno proslavili zlatni pir, likom Fride Kahlo, ali i Severinom za čiji je nedavni rođendan izradila kekse koji su najslađi način prezentirali različite motive iz njezinih pjesama, ali i samu Severinu u različitim stadijima karijere. 

 | Autor: Instagram @_bluemonet_ Instagram @_bluemonet_

 | Autor: Instagram @_bluemonet_ Instagram @_bluemonet_

Zasigurno nismo jedini kojima je, uz pitanje samima sebi koliko samo vremena mora proći da bi ovakva čarolija od ideje postala gotov proizvod, jedna od prvih pomisli i to kako su ovi keksi toliko lijepi da je prava grehota pojesti ih, a oni, kaže mi Suzana, komotno mogu poslužiti i kao ukras, budući da zbog čvrste kraljevske glazure mogu ostati svježi dosta dugo. Mi bismo najradije da mogu trajati zauvijek, a iako Suzana kaže da nekih pretjeranih planova za budućnost nema, tko zna, možda je godine pred njom i odvedu u nekom drugom, ali sličnom smjeru pa nam se želja i ostvari. Ona će, kaže, do tada i dalje biti posvećena trenutku i svakom keksiću kojeg u tom trenu izrađuje. 

 | Autor: Instagram @_bluemonet_ Instagram @_bluemonet_  | Autor: Instagram @_bluemonet_ Instagram @_bluemonet_  | Autor: Instagram @_bluemonet_ Instagram @_bluemonet_  | Autor: Instagram @_bluemonet_ Instagram @_bluemonet_

Photo: Instagram @_bluemonet_
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    milina