Life&style

Kad ti ostane mjesta u perilici posuđa još ovih 5 stvari bi svakako trebala oprati

  • Želiš uključiti perilicu posuđa, premda zapravo nije puna? 
  • Onda bi radije trebala dobro iskoristiti slobodni prostor
  • Naime, postoje neke stvari koje rijetko peremo pa je šteta ne iskoristiti priliku 

Uključivanje perilice posuđa dok je još napola prazna nije ni učinkovito, a niti osobito energetski štedljivo te ekološki. Ali, ako pretpostavimo da hitno trebaš nešto što je već u perilici i želiš popuniti prazan prostor, ovih je pet stvari idealno za to…

Tanjur (ploča) za mikrovalnu pećnicu

Tragovi prskanja i ostaci hrane ne lijepe se samo po zidovima mikrovalne, nego često i po staklenoj ploči. Kako bi se spasila od ribanja, samo je stavi u perilicu posuđa kad ti se ukaže prilika.

Možda vas zanima Isprobaj super trik s octom uz koji će tvoja perilica posuđa zamirisati i zablistati Rubrika Life&style Life&style

Sito sa odvoda sudopera i rešetka za cijeđenje posuđa

Ostaci se brzo sakupljaju u situ na odvodu. Stoga ga sigurno redovito lupkaš po rubu kante za smeće. Stavi ga onda u košaricu u koju slažeš pribor za jelo u perilici posuđa. U slučaju da je gornji odjeljak perilice posuđa i dalje prazan, tamo možeš staviti i rešetku za cijeđenje posuđa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Philipp Meier (@metakoenig)

Posude za začine

Ako si jedna od onih koji začine čuvaju u posebnim limenkama, onda ih naravno treba i temeljito očistiti čim se isprazne. Inače: možeš staviti i druge spremnike i limenke na pranje u perilici posuđa (npr. za tjesteninu, brašno ili krumpir) kako bi popunili slobodan prostor u perilici.

Možda vas zanima Ovaj trik za slaganje posuđa u perilicu je genijalan - uštedjet će ti vrijeme Rubrika Life&style Life&style

Spremnik za pribor za jelo

Vremenom se u ladici za pribor za jelo može nakupiti prašina i nečistoća. Ako u perilici posuđa još ima mjesta, idealno je za pranje - pod uvjetom da je kutija za pribor za jelo izrađena od plastike, a ne od drveta.

Posuda za četkice za zube

Ostaci paste za zube i bijeli rubovi mogu brzo učiniti da posuda u koju stavljaš četkicu za zube izgleda nehigijenski. Stoga bi trebala iskoristiti sljedeću priliku i jednostavno je staviti u perilicu posuđa.

Savjet: ako još uvijek ima mjesta u gornjem odjeljku perilice posuđa, tamo možeš staviti i posudu punu octa. To sprječava da posebice tvrda voda učini posuđe mutnim ili prljavim. 

POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0