Life&style

Kad je nabolje početi peći kolače i kekse za Božić? Neke možeš pripremiti već sad!

  • Doista dobro pitanje – jer neke kolačiće možeš spraviti čak šest tjedana ranije! 
  • I sama znaš koliko će biti posla i kolika je gužva oko blagdana 
  • Stoga ne treba čekati zadnji tren – s našim planom pečenja pronaći ćeš pravi trenutak za spravljanje ukusnih kolača, keksa i sl.

U mnogim kućanstvima božićne pripreme započinju pečenjem kolača. Pravilo glasi – s pečenjem treba početi netom prije Adventa. Za neke sorte kolačića je to već prekasno. 

Svježi kolačići variraju od vrste do vrste – neki moraju odstajati kako bi dobili punu aromu. Kada trebaš spraviti koje božićne kolačiće, otkrit ćeš u našem planu pečenja…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Am Wochenende kommen meine ersten beiden Plätzchenrezepte online. Könnt ihr es bis dahin abwarten oder ist euch das schon zu spät? 😁Wann beginnt ihr denn mit dem Backen?? Und bis wann backt ihr ungefähr? Lasst mich das mal wissen, würde mich sehr interessieren, damit ich mich mit den Beiträgen danach richten kann. • • • 🇺🇸 Christmas Cookies. My recipe will follow on saturday... • • • #Lifeisfullofgoodies #lebkuchen #foodlover #gloobyfood #food #gingerbread #feedfeed #blogger #instafood #foodilicious #beautifulcuisines #foodblogger #igfood #foodies #plätzchen #foodilicious #foodie #weihnachtsplätzchen #christmas #easyrecipe #vscofood #christmascookies #foodporn #foodbloggers #bakinglove #backen #foodblogfeed #baking #foodnetworkstar

A post shared by Mara Hörner | Blogger (@lifeisfullofgoodies) on

6 tjedana prije 

Priprema: božićni (ili božji) kruh, voćni kruh i kruh s orašastim plodovima

Najbolje je omotati ih aluminijskom folijom te ostaviti na hladnom mjestu da odstoje nekoliko tjedana. 

Možda vas zanima Za tebe smo odabrali najbolje nove božićne filmove - ti samo pripremi dekicu, grickalice i topli napitak! Rubrika Life&style Life&style

4-6 tjedana prije

Priprema: medenjaci

Što duže stoje, toliko su ukusniji. 

4 tjedna prije

Priprema: keksići i kolačići od prhkog tijesta

Najbolji su svježi, ali zatvoreni u posudi mogu stajati do četiri tjedna. 

3 tjedna prije 

Priprema: baiser, makroni, zvjezdice s cimetom 

Nakon četiri dana su najukusniji, ali mogu stajati do tri tjedna. 

2 tjedna prije 

Priprema: vanilin kiflice i božićni muffini 

Sortirani i posloženi u zatvorene posude mogu još uvijek biti vrlo aromatični i nakon dva tjedna. 

Možda vas zanima Predobro! Ove godine možeš imati supercool božićno drvce napravljeno od boca vina! Rubrika Life&style Life&style

Tjedan dana prije 

Priprema: praline, konfekt, biskviti od prhkog tijesta, božićni kruh sa sirom 

Omotaj ih aluminijskom folijom te stavi na hladno mjesto – nekoliko dana mogu biti ukusni. 

6 sati prije

Priprema: spravljanje krema i nadjevanje torti

Do posluživanja ih drži na hladnom mjestu. 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0