Life&style

Jezivi trailer za 'Evil Dead Rise': Horor franšiza Sama Raimija vraća se u najkrvavijem izdanju

  • 'Evil Dead' ('Zla smrt'), kultna horor franšiza, već je 30 godina omiljena među ljubiteljima filmova strave i užasa 
  • Noćas je izišao trailer za novi nastavak, 'Evil Dead Rise'
  • Film u kina dolazi u travnju, a trailer nagovještava nastavak vrijedan legendarnog horor imena 'Evil Death'

U službenom traileru za 'Evil Dead Rise', sljedećem filmu u dugogodišnjoj horor franšizi koju je započeo redatelj Sam Raimi, dvije sestre po imenu Beth i Ellie nastoje zaštititi svoju obitelj kada horde 'Deaditea' nahrupe u Ellienu stambenu zgradu.

Možda vas zanima Kralj horora Stephen King odabrao je najstrašniji film 2022., mnogi su se složili s njim Rubrika Life&style Life&style

Riječ je o novom filmu u serijalu filmova 'Evil Death'. Prvi film snimljen je davne 1981. godine pod redateljskom palicom Sama Raimija, s Bruceom Campbelom u glavnoj ulozi. Nakon toga je dvojac surađivao u još dva nastavka filma, a nedavno je snimljena i serija 'Ash vs Evil Dead'. Riječ je o možda najboljoj horor komediji svih vremena, a novi nastavak, sudeći prema traileru, nije nimalo smiješan, dapače, zastrašujući je!  

Alyssa Sutherland glumi stariju sestru Ellie, koja sama odgaja troje djece u skučenom stanu u Los Angelesu, a Lily Sullivan glumi Beth, koja odlazi na putovanje kako bi se ponovno sastala sa svojom sestrom. Posjet prekida otkriće misteriozne knjige koja priziva 'Deadite', prisiljavajući ih da brane i sebe i djecu.

Za razliku od dosadašnjih filmova 'Evil Dead', ovaj nastavak ne uključuje ikonu horora Brucea Campbella, tj. legendarnog Asha Williamsa. Međutim, Campbell je izvršni producent uz Raimija i Roberta G. Taperta.

 | Autor: WarnerBros WarnerBros

Lee Cronin napisao je scenarij i režiju za 'Evil Dead Rise'. Dok je film isprva planiran kao ekskluzivno izdanje za HBO Max, Warner Bros. Discovery odlučio je umjesto toga lansirati nastavak horora u kinima. Kod nas bi film trebao stići u kina 21. travnja 2023. godine.

New Line Cinema i Ghost House Pictures su produkcijske kuće uključene u nadolazeći film, dok Warner Bros. Pictures brine o distribuciji. Snimanje se odvijalo između lipnja i listopada 2021. na Novom Zelandu, a Dave Garbett, koji je radio kao snimatelj u seriji 'Ash vs. Evil Dead', preuzeo je istu ulogu za novi film. Uz to, Bryan Shaw, montažer soft reboota iz 2013., također nastavlja svoju ulogu u novom filmu.

Možda vas zanima Od Bridgertona do Harryja Pottera: Iznajmljuju se kultne kuće iz proslavljenih serija i filmova Rubrika Life&style Life&style
Photo: Warner Bros

Komentari 0