Life&style

Kralj horora Stephen King odabrao je najstrašniji film 2022., mnogi su se složili s njim

  • Ako netko može preporučiti stravično dobar hororac onda je to upravo Stephen King
  • Kralj horora nije se previše dvojio oko najboljeg naslova prošle godine produkcijske kuće Blumhouse, poznate po 'štancanju' uspješnih filmova strave i užasa
  • Njegov odabir je 'Crni telefon' s Ethanom Hawkom u glavnom ulozi, film koji je zaradio odlične kritike

Slavni Stephen King odabrao je najbolji horor film produkcijske kuće Blumhouse u protekloj godini. Riječ je o jezivom filmu 'Crni telefon' s Ethanom Hawkom u ulozi otmičara 13-godišnjeg dječaka kojeg glumi Mason Thames.

 | Autor: Universal Pictures Universal Pictures

Produkcijska kuća Blumhouse, u vlasništvu Jasona Bluma, proslavila se po 'štancanju' odličnih horora s ne pretjerano velikim budžetom, a u posljednjih 20-ak godina izdali su više od 260 filmova. Filmove uglavnom prepuštaju na distribuciju Universalu ili streaming platformama, a njihova inovativna strategija proizvodnje filmova i odličan marketing su se pokazali kao dobitna kombinacija.

Gremlini Možda vas zanima 7 najboljih božićnih horora - s godinama su stekli kultni status Rubrika Life&style Life&style

Na njihovo pitanje 'Koji je bio vaš omiljeni naslov iz Blumhouse produkcije u 2022.?', Stephen King je kratko odgovorio - 'Crni telefon'.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Mnogi su se fanovi i novinari složili s njim, a u recenzijama su ga nazivali i najvećim osvježenjem među hororcima prošle godine.

Iako je mogao odabrati remake filma 'Potpaljivačica', koji je sniman prema njegovom istoimenom romanu, Kingu se očito ta izvedba nije pretjerano svidjela. Inače, King je autor 65 horor romana, uključujući kultne naslove poput 'Carrie', 'Isijavanja', 'Ono', 'Apokalipse', a mnogi naslovi su i postigli veliki uspjeh ekranizacijom.

Serija 'Ponoćni klub' Možda vas zanima Evo zašto su svi opsjednuti novom Netflixovim zastrašujućom horor serijom 'Ponoćni klub' Rubrika Life&style Life&style

Inače, 'Crni telefon' je adaptacija novele Joe Hilla iz autorove zbirke novela pod nazivom '20th Century Ghosts'.

Finneyja Shawa, sramežljivog, ali pametnog 13-godišnjeg dječaka, otima sadistički ubojica i zarobljuje ga u zvučno izoliranom podrumu u kojemu vrištanje nema nikakve koristi. Kada isključeni telefon na zidu počne zvoniti, Finney otkriva da može čuti glasove ubojičinih prijašnjih žrtava koje su odlučne u tome da se ono što se njima dogodilo ne dogodi i Finneyju.

Hawke glumi otmičara, Jeremy Davis oca, Mason Thames otetog dječaka, a Madeleine McGraw njegovu sestru. Ovaj projekt ponovo povezuje Hawkea s producentom i tvorcima hit hororca Sinister iz 2012. godine. Hawke je glumio i u filmu The Purge, još jednom hit horor filmu u produkciji Bluma.

 

Photo: Universal Pictures

Komentari 0