Life&style

Jesi li znala da možeš vrlo lako učiniti da tvoje svijeće gore duže? Trebaju ti samo dvije stvari iz kuhinje

  • Životni vijek skupih svijeća lako je produžiti
  • Donosimo ti lake metode uz pomoć kojih će tvoje svijeće duže trajati
  • Sve što ti je potrebno, već imaš kod kuće

Bio bi to savršeni svijet u kojem bismo mogli zapaliti svijeću i više ne brinuti o tome da će se vosak istopiti. Kupovanje novih svijeća može biti jako zabavno, posebno onih s blagdanskim mirisima, ali ponekad poželimo da nam svijeća ipak duže gori.
Ako si se ikad našla u takvoj situaciji, pronašli smo odlična rješenja kako da svojim svijećama produžiš vijek trajanja!

1.    Stavi svoju svijeću u zamrzivač

Možda zvuči šašavo, ali pomoći će održati duži životni vijek tvoje svijeće. Kad staviš svijeću u zamrzivač, vosak će se smrznuti, što će onda utjecati na to da se što sporije topi kad upališ svijeću. Iako se prvenstveno koriste za pohranjivanje hrane, u zamrzivač možeš staviti i neke druge stvari, poput svijeće! Što je svijeća tanja, to manje vremena treba provesti u zamrzivaču, oko 1 sat, dok ćeš deblju svijeću u zamrzivaču trebati ostaviti od 6 do 8 sati.

 | Autor: Instagram@realbryannaalexis Instagram@realbryannaalexis

Možda vas zanima Spremaš se za blagdansko uređenje doma? Otkrivamo ti koji su najnoviji trendovi Rubrika Life&style Life&style

2.    Posipaj sol na tekući vosak

Upali svijeću dovoljno dugo da se sakupi malo tekućeg voska oko fitilja, a zatim malo soli pospi po vosku. Da se bolje promiješa, možeš koristiti i čačkalicu. Kuhinjska sol će usporiti vrijeme kojim se vosak tvoje svijeće otapa i tako produžiti njen vijek. Također nemoj zaboraviti skratiti fitilj ako je predugačak jer i to može skratiti vijek svijeće.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

3.    Pusti svijeće da gore

Nitko ne voli ostatke voska koji se stvaraju po rubu kako svijeća gori. To se događa zbog toga što često svijeću gasimo prije nego što se vosak dovoljno otopio. Ako dopustiš svijeći da duže gori, okolo će se stvoriti ravnomjerna otopina voska.
To će vosku pomoći da se ujednačeno otapa, a na posudici svijeće neće se pojavljivati sasušeni vosak. Svoje svijeće trebala bi držati i dalje od prostora s propuhom, koji također mogu izazvati neravnomjerno otapanje.

Možda vas zanima IKEA ima svijeće s mirisom njihovih mesnih okruglica, bi li željela da ti dom tako miriše? Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram@realbryannaalexis

Komentari 0