Life&style 08. prosinca 2019.

Jesi li znala da čitav život pogrešno stavljamo lampice na bor?

Instagram.
  • Kako ti stavljaš lampice? Motaš ih oko bora? I mi isto!
  • Ali izgleda da je to pogrešno, ovdje ti otkrivamo tajnu dekoratera

Ako nešto radimo na identičan način čitav život, to ne znači da nema mjesta za napredak. I mislimo da bi ti ovaj savjet (na koji smo sasvim slučajno naletjele) mogao promijeniti način na koji ukrašavaš svoje božićno drvce zauvijek. 

Pitanje koje se postavlja je: kako stavljaš lampice na bor? Namotavaš ih u krug oko drvca, zar ne? E, pa, izgleda da je to krivo! Dekorateri tvrde da se lampice na bor stavljaju po vertikalnoj liniji i da je to najbolji i jedini način kako da tvoje božićno drvce svjetluca od početka do kraja. Plus: lampice se neće zapetljati na sredini drvca niti će ih sakriti grane. 

Možda vas zanima... Nije li ovo savršen bor za sve vlasnike pasa i mačaka?! Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

S postavljanjem lampica se kreće na vrhu boru i to onom stranom koja nema utičnicu, a zatim ih se spusti do samog dna bora. Nakon toga, povuci lampice lagano u desno i ponovno ponovi isti postupak ali ovoga puta prema gore, do samog vrha bora. Ponavljaj ovaj zig-zag proces sve dok cijelo drvce nije prekriveno lampicama. Kako bi bila sigurna da će i sam centar bora svjetlucati, objesi svoje najsjajnije ukrase što više u unutrašnjost jer će se tako svjetlost lampica doslovno odbijati od njih. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Još jedna prednost vertikalno postavljenih lampica je i proces skidanja lampica! Bit će puno lakše raskititi bor jer lampice ne moraš namatati niti obilaziti oko bora prilikom njihova skidanja. Zvuči jako zanimljivo i taman je pravo vrijeme da isprobamo ovaj savjet!

Možda vas zanima... Okićeno je najpoznatije božićno drvce na svijetu, ima 50 tisuća lampica i zvijezdu s 3 milijuna Swarowski kristala Rubrika Life&style Life&style

Komentari 0