- Jesi li znala da 31. ožujka bio Dan tacosa?
- Stoga imamo za tebe genijalan recept!
- Riječ je o toploj tortilji-lepinji s hrskavim škampima u šalši od rajčice, poslužen s lukom i sirom
Topla tortilja susreće hrskave škampe u finoj šalši od rajčice, s dodatkom luka i sira. Idu li ti već sline na usta? Inače, ovo jelo je prvi puta posluženo u meksičkoj državi Sinaloa u čast tadašnjeg guvernera.
Sastojci
• 500 g škampa (srednje veličine)
• 300 g gratiniranog sira (mozzarella, gauda, sir za pizzu)
• tortilje
• guacamole
• ½ glavice luka (bijelog)
• 1 rajčica (nasjeckana)
• 2 srednje velika poblano čili paprike (nasjeckane)
• 2 žlice punomasnog vrhnja
• 1 žlica krem sira
• 1 žličica (chipotle) čilija u prahu
• sol i papar po želji
• ½ žličice češnjaka u prahu
Priprema
1. Nareži rajčicu, luk i čili paprike na sitne komade.
2. Nareži škampe na 3-4 jednaka dijela.
3. U vruću tavu stavi malo maslinova ulja te prži luk oko 3 minute.
4. Zatim dodaj škampe, rajčice i papriku te pojačaj vatru.
5. Dodaj sol, papar i češnjak u prahu.
Tjestenina s pilećim prsima i povrćem: brzi proljetni recept za prste polizati!
6. Pričekaj dok sva voda ne ispari te vatru namjesti na srednje laganu. Dodaj vrhnje, krem sir i prah od čilija.
7. Vrlo pažljivo kombiniraj sve sastojke i sve zajedno kuhaj još 2 minute.
8. Na tavi kratko zagrij tortilje s obje strane (da se poslije ne bi slomile).
9. Stavi malo sira na tortilju, a zatim umak od škampa. Potom stavi tacose na roštilj dok se sir ne otopi i tacosi ne postanu hrskavi.
10. Na kraju prelij tacose, ovisno o želji. Buen provecho!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.