Life&style
Tamara Kalinić

Jesi li pozitivna ili negativna verzija svog horoskopskog znaka: kako tipične osobine pretvoriti iz loših u dobre

  • Sigurno si nekada čula za fraze "Ribe su previše osjetljive" ili "Djevice se ne znaju opustiti"
  • Zašto neke znakove prati uvijek ista loša reputacija, postoji teorija, o evoluiranim i neevoluiranim pripadnicima svakog horoskopskog znaka
  • Što to točno znači? Da će tipične karakteristike kod nekoga krenuti na pozitivnu, a kod nekoga na negativnu stranu
  • Pročitaj više: Ljubavni horoskop: koji horoskopski znak nikada nećeš do kraja preboljeti

Uz svaki horoskopski znak vežu se i neke negativne konotacije, a razlog tome su "nerazvijene" odnosno neevoluirane karakteristike određenog znaka! Novu teoriju TikTok obožava, ali o čemu je točno riječ? Naime, svaki horoskopski znak ima svoju nerazvijenu verziju - ona koja naglašava negativne osobine koje su stereotipno povezane s ovim znakom. Ali, svaki horoskopski znak ima i razvijenu verziju koja je pozitivna, zrela i puna dobrih osobina, kao dvije strane istog novčića. Pa kako horoskopski znakovi mogu iz svoje negativne faze prijeći u pozitivnu?

 | Autor: Instagram @tamaramory Instagram @tamaramory Foto: Instagram @tamaramory

Negativne konotacije su najčešće ono što nam prvo "upadne u oko" kada pričamo o horoskopskim znakovima. Naravno, ako pokazuješ pozitivne osobine svog horoskopskog znaka, to znači da si u razvojnoj fazi i da sazrijevaš, ali nekoliko je načina kako možeš doći do toga. Prvo, važno je da se okružiš ljudima koji će te činiti sigurnijom, samopouzdanijom i istinski vrijednom, kakva i jesi. Na taj način ćeš negativne osobine i negativno ponašanje ostaviti iza sebe. "Horoskopska evolucija" jednaka je osobnom rastu u svakodnevici. Važno je raditi na sebi, pokušavati iz dana u dan biti svoja najbolja verzija i maksimalno uživati i riješit ćeš se negativnih osobina koje prate tvoj horoskopski znak. 

No, kako možeš znati jesi li na pozitivnoj ili negativnoj strani svoga znaka? Profil na Instagramu @tohpazzz objavio je četverodijelni serijal koji objašnjava razvijene naspram nerazvijenih karakteristika svakog od 12 horoskopskih znakova, a mi donosimo detalje. 

 

@tohpazzz #taurus♉️ #virgo♍️ #capricorn♑️ ♬ original sound - tohpaz

 

Ovan (21. ožujka - 19. travnja)

Negativni Ovan: ljut, prgav, nepromišljen, impulzivan
Pozitivni Ovan: moćan, samouvjeren, izvrstan vođa

Kao vatreni znak kojim vlada Mars, planet ratnik, Ovan može biti najasertivnija i najmoćnija osoba u prostoriji, ali i ona osoba koja započinje sve rasprave. Negativni Ovan ima tendenciju biti ljut na svijet, a često se svađa s obitelji, prijateljima i partnerima. Evoluirani Ovnovi pronašli su način da svoju moć iskoriste na dobar način, pa će tako biti omiljeni šef ili veliki motivator kao trener. Ovan se može razviti tako da se usmjeri na rad prema sebi i tjelovježbu. 

Bik (20. travnja - 20. svibnja)

Negativni Bik: lijen, pretjeran, tvrdoglav, nevezan, nemotiviran
Pozitivni Bik: utješan, strpljiv, stabilan, siguran, fleksibilan

Kao zemljani znak kojim vlada Venera, planet luksuza, Biku je materijalna dobrobit na vrhu prioriteta, ali će i često zapeti u kolotečini s obzirom na to da baš i nije sklon promjenama. Negativne osobine Bika dolaze do izražaja kad god su tvrdoglavi, a nerijetko zaborave i na sve svoje obveze. Pozitivni Bik koristi energiju zemljanog znaka kako bi došao do punog potencijala. Ti Bikovi su strpljivi i stabilni, a drugi im se često obraćaju za savjet i utjehu. Evoluirani Bikovi cijene sve što imaju i u tome uživaju. Bikovi se moraju kretati, ali i boraviti što više izvan doma kako bi mogli napredovati.

Možda vas zanima Proljeće je stiglo i kalendarski - i bit će fantastično za ova 3 horoskopska znaka Miss7 Horoskop

Blizanci (21. svibnja - 20. lipnja)

Negativni Blizanci: raštrkani, nemirni, manipulativni, neorganizirani, nepristojni
Pozitivni Blizanci: izvrsni komunikatori, dobri prijatelji, kreativni, inovatori

Nerazvijeni Blizanci imaju tendenciju širiti tračeve, a to nije ništa čudno s obzirom na to da su zračni znak kojim vlada Merkur, planet komunikacije pa vole i puno pričati, a često se čini kao da ih nitko ne sluša. U međuvremenu, evoluirani Blizanci su najbolji komunikatori. Oni su veliki mislioci i intelektualci i često su nevjerojatni pisci. Kako bi išli prema naprijed moraju se odmaknuti od društvenih mreža i medija te usmjeriti svoju pozornost ka učenju ili usavršavanju vještina.

Rak (21. lipnja - 22. srpnja)

NegativniRak: ćudljiv, prgav, ljuti se
Pozitivni Rak: pun ljubavi, mudar, pun podrške, prijateljski raspoložen

Nerazvijeni Rak najneraspoloženija je osoba koju ćeš ikada upoznat. Kao vodeni znak kojim vlada Mjesec, dopuštaju emocijama da ih nadvladaju i to je često, nažalost, negativno. Također, često zadržavaju ljutnju, a nikada ne zaboravljaju tko ih je razbjesnio. S druge strane, razvijeni Rakovi su oni koji sve drže na okupu, daju najbolje savjete, a često postanu učitelji ili terapeuti. Kako bi došao do te točke razvoja, Rak se mora izliječiti od svoje prošlosti i raditi na vježbama disanja kako bi se mogao smiriti tijekom stresne situacije. 

Foto: Instagram @sofiamcoelho, svijetli jeans traperice | Autor: Instagram @sofiamcoelho Instagram @sofiamcoelho Foto: Instagram @sofiamcoelho, svijetli jeans traperice

Lav (23. srpnja - 22. kolovoza)

Negativni Lav: egocentričan, ovlašten, nesuosjećajan, željan pažnje
Pozitivni Lav: topao, dobar prijatelj, samouvjeren, karizmatičan

Nerazvijeni Lavovi naprave svijet takvim da se sve "okreće" oko njih. Ovim vatrenim znakom vlada Sunce, središte svemira, zbog čega imaju toliku želju biti u centru pozornosti, pa tako ako učine dobro djelo moraju svima dati do znanja. Dok nerazvijenom Lavu nedostaje empatije za druge, razvijena verzija ovog znaka je samopouzdana i samouvjerena. Razvijeni Lavovi nikada neće pokušavati preuzeti dominaciju i prebaciti pažnju na sebe već će biti najveći obožavatelji svojih bliskih ljudi. Za lakši napredak lavovi bi se trebali uključiti u neki posao u kojem služe druge kako bi postali manje okrenuti sebi.

Djevica (23. kolovoza - 22. rujna)

Negativna Djevica: tjeskobna, kritična, zla, oštra, kruta
Pozitivna Djevica: organizirana, opuštena, uspješna, orijentirana na pomoć

Nerazvijena Djevica je hodajuća tjeskoba. Kao zemljani znak kojim vlada Merkur, oni imaju vrlo strukturiran način na koji žive svoj život, a često mogu biti kritični i grubi prema svakome tko učini nešto što je prema njima "pogrešan" način. Ipak, Djevice koje su razvijene su mnogo opuštenije i daju se u odnose kako bi pomogle drugima. Također, veoma dobro upravljaju sami sa sobom i daju si oduška za sve "pogreške". Djevice bi trebale usmjeriti svoju pozornost na vlastiti život, dok također usmjeravaju pozornost na stvari koje su izvan njihovog doma. Imaju koristi od volontiranja, a ne bi im škodio ni odlazak na terapiju. 

Horoskopski znakovi koje voli tazbina Možda vas zanima Ovi horoskopski znakovi miljenici su punica i punaca, svekrva i svekara. Svima se uvuku pod kožu Miss7 Horoskop

Vaga (23. rujna - 22. listopada)

Negativna Vaga: bezbrižna, ugađa ljudima, dramatična je, ogovara
Pozitivna Vaga: samopouzdana, opuštena, harmonična, miroljubiva

Nerazvijena Vaga je neodlučna u vezi apsolutno svega, a ovim zračnim znakom vlada Venera što znači da imaju veliku želju ugađati ljudima i biti prihvaćeni. Vage, često zbog dosade, izazivaju drame unutar svoje grupe prijatelja te zatim sa strane gledaju kako se drugi sapleću u njihovom "cirkusu". Kada je riječ o razvijenoj Vagi, ona je poštena i u potpunosti uravnotežena. Često su profinjene, mudre i sebi te svima oko sebe donose mir i sigurnost. Napredovati će s razvojem boljih veza i odnosa s dragim ljudima.

Škorpion (23. listopada - 21. studenog)

Negativni Škorpion: oprezan, ljutit, osvetoljubiv, povučen, kontrolirajući
Pozitivni Škorpion: intuitivan, društven, siguran, strastven

Škorpion, vodeni znak kojim vlada Pluton, sve osjeća vrlo duboko. Zbog toga osobe ovog znaka djeluju zatvoreno i kao da se štite od ljudi. Negativne strane su to što kada se naljute, teško opraštaju i to dugo pamte, a pritom imaju i problema s opuštanjem. Ipak, kada se razviju, oni nauče kako kontrolirati osjećaje i svoje ponašanje pa se rijetko nađu u situaciji koja nije prigodna i ugodna. Tada su intuitivni, strastveni i opušteni. Ovaj znak će uz bezuvjetnu ljubav i podršku najbolje proći kroz razvoj, za njih je povjerenje sve.

Strijelac (22. studenog - 21. prosinca)

Negativni Strijelac: impulzivan, bezobziran, nepromišljen, tup
Pozitivni Strijelac: snažan, samouvjeren

Strijelca koji se još nije razvio je veoma lako uočiti, a njegove odluke će govoriti umjesto njega. Ovim vatrenim znakom vlada Jupiter, planet sreće, a oni pretpostavljaju da će sve ići u njihovu korist. Nerazvijeni Strijelac može biti nevjerojatno oštar sa izborom riječi, a vrlo lako je prepoznati kada se ovaj znak promijenio jer su promjene velike. Najčešće se dogode iznenada, ali oni postanu blaži, ugodnije društvo i donose odgovornije odluke. Strijelci često prolaze kroz evoluciju nakon što pronađu praksu koja pruža strukturu i mir, poput joge ili meditacije.

 | Autor: Instagram @ashleyyheather Instagram @ashleyyheather Foto: Instagram @ashleyyheather

Jarac (22. prosinca - 19. siječnja)

Negativni Jarac: krut, prezaposlen, željan moći, kontrolirajuć
Pozitivni Jarac: dobra ravnoteža između posla i života, opušten, oprašta

Nerazvijenog Jarca često ćeš pronaći kako plače u kupaonici na poslu ili u drugim stresnim situacijama. Jako su osjetljivi, a kako ovim zemljanim znakom vlada Saturn, planet pravila i odgovornosti, znaju biti iznimno strogi prema sebi. Svoju karijeru obično stavljaju na prvo mjesto kada su u pitanju prioriteti, a pogazit će sve da dođu na vrh. Oni ipak vole više svoj uspjeh od ljudi oko sebe. Ipak, razvijena, pozitivna verzija ovog znaka cijeni produktivnost i odgovornost, ali samo kada je to u skladu s njihovim vrijednostima. Potreban je "veliki" događaj koji će im promijeniti viđenje života i probuditi im potrebu za promjenom.

Vodenjak (20. siječnja - 18. veljače)

Negativni Vodenjak: hladan, distanciran, odvojen,
Pozitivni Vodenjak: slobodouman, neovisan, vođa, društven, prisutan

Kada su u nerazvijenoj fazi, Vodenjaci često djeluju kao da su na drugom planetu. Kao zračni znak kojim vlada nepredvidljivi Uran, radit će nezamislive stvari, primjerice odseliti se na mjesec dana na drugi kraj svijeta, a rijetko razmišljaju o posljedicama svojih postupaka. S druge strane, razvijeni Vodenjaci su inovatori i vizionari te su neovisni o svojoj okolini i njezinom mišljenju, a kada se prizemlje često postanu vođe. Za promjenu i napredak će posebno biti zaslužan detoks od društvenih mreža i rad na kreativnosti i stvaranju.

Ribe (19. veljače - 20. ožujka)

Negativne Ribe: depresivne, pretjerano emotivne, distancirane, izolirane
Pozitivne Ribe: umjetničke, izražajne, povezane

Negativne Ribe će vrlo često imati urođen kompleks žrtve te će se osjećati kao da je cijeli svijet protiv njih i zbog toga se često zatvaraju. Kao vodeni znak kojim vlada sanjivi Neptun, mogu djelovati i odvojeno od stvarnosti, a mnogi pripadnici znaka su sigurni da ih nitko ne voli. Jednom kada se Ribe razviju one postaju moćne i snažne. One su umjetničke duše i imaju odličnu intuiciju, a inspiraciju pronalaze posvuda. Iako misle mnogo o svemu, one vide ljepotu i u najmanjim stvarima i u lošim trenutcima, zbog čega su najbolji pjesnici, pisci i umjetnici. Ribe će unaprijediti ljubav, istraživanje muzeja ili bilo koja vrsta aktivnosti u kojoj mogu pronaći muzu i inspiraciju.

Možda vas zanima Ostati prijatelj s bivšim? Za ova 3 horoskopska znaka to nije nikakav problem Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Instagram @tamara
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    ne vjerujem u horoskope
  • manfred

    ne vjerujem vise horoskopu