Life&style

Jesi li nalik na svog tatu? Onda će te ovo zanimati!

Ako ti stalno govore da si 'slika i prilika' svog tate, to nešto govori o tvom zdravlju

Istraživanje izdano u Journal of Health Economics pratilo je 715 obitelji čije bebe su živjele samo sa svojim majkama više od godinu dana. Bebe koje su pritom ličile na oca, u usporedbi s djecom koja nisu, manje su vremena provodile u bolnicama i manje patile od zdravstvenih problema poput napada astme.   | Autor: Instagram Instagram

Razlog zašto je to tako je jednako iznenađujuć; znanstvenici vjeruju kako do ovoga dolazi jer očevi kojima djeca nalikuju su jesnostavno sigurniji u činjenicu da je dijete njihovo. To je vodilo do toga da su upravo ti očevi provodili dodatnih 2,5 dana mjesečno sa svojom djecom, pa je njihovo zbližavanje pridonijelo djetetovom sveukupnom zdravlju. Glavno je objašnjenje to da očevi koji redovito posjećuju svoju djecu ulažu više sebe u odgoj djeteta, pa tako i ulažu više ekonomski, a istovremeno zbližavanjem pridonose djetetovom općem zdravlju. Znači, uistinu je važno da otac pomaže u odgoju djeteta!

Možda vas zanima Istraživanje: Muškarcima koji žele imati djecu se manje seksa?! Rubrika Love&Sex Love&Sex

No, svijet nije idealno mjesto pa samo onda želimo odati priznanje samohranim majkama koje unatoč brojnim izazovima uspijevaju same sve nadoknaditi svome djetetu.

Photo: Instagram

Komentari 0