Love&Sex

Istraživanje: Muškarcima koji žele imati djecu se manje seksa?!

Možemo li ikad dobiti dva plusa u životu ili zaista ne možeš imati sve? Novo istraživanje nam kaže NE MOŽEŠ.

Tijekom tinejdžerskih dana, a i mladosti općenito, najviše smo se brinuli hoće li nas velik apetit za seksom voditi do neželjene trudnoće, no novo istraživanje pokazuje totalno suprotno: Muškarci koji žele djecu... pa, ne žele se baš seksati. 

Prema istraživanju objavljenom u The Journal Of Sexual Medicine, nekoliko faktora je povezano s opadanjem seksualne želje kod muškaraca, gdje su talijanski znanstvenici povezali to sa željom za djecom, ali i strahovima kako će im se seksualni život promijeniti. 

Dok je već godinama glavna tema u znanstvenoj literaturi upravo ženska seksualnost koja se smatra kompleksnom i prepunom psiholoških i društvenih problema, muška seksualnost je gledana kao mehanička i jednostavna (stimulans, erekcija, orgazam), no u stvari su psihološki, društveni i kulturološki problemi iznimno važni za mušku seksualnost. Upravo zato, znanstvenici su se danas fokusirali na mušku fazu seksualne želje, koja je slabije istražen pojam. Zasad je poznato kako je i muška seksualnost u stvari puno kompleksnija nego se mislilo, jer snažna erekcija nije dovoljno dobro objašnjenje toga kako muškarci funkcioniraju, prema jednom od autora, Filippu M. Nimbiju

Možda vas zanima Zbog OVOGA žene jedu McDonald's krumpiriće poslije seksa Rubrika Life&style Life&style

U istraživanju je sudjelovalo 298 heteroseksualnih muškaraca koji su odgovarali na seriju pitanja koja su mogla biti povezana sa seksualnom željom. Pokazalo se kako su strah, preuranjena ejakulacija, depresija, razine energije, stres, kompatibilnost u odnosu i vrijednosti također utječu na muškarčevu želju. Bitna poruka je ovog istraživanja je kako je želja kod muškaraca snažno povezana sa seksualnim stereotipovima, primjerice da je erekcija najbitniji element zadovoljenja partnera, no s druge strane, zaista najvažniji faktor u seksualnosti kod muškaraca su osjećaji i emocije. 

 

A post shared by @men_with_babies on

A koja je pouka? Da bismo se umjesto na orgazam trebali više fokusirati na sam čin i emotivno uživati u osjećajima zadovoljenja koje on pruža.

Možda vas zanima 10 znakova da ON vara Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Getty/Guliver

Komentari 0