Life&style

Jesi li ih vidjela? Ove božićne reklame su raznježile svijet

  • Znamo, znamo da je čar Božića pomućen svim tim konzumerizmom
  • Ipak, ne možemo ne pustiti suzu na neke božićne reklame
  • Zato smo se prisjetili nekih koje su nas kroz godine znale svojski dirnuti 

Početkom Adventa i priprema za Božić, brojne velike kompanije pokušavaju napraviti najoriginalniju reklamu na kojoj nimalo ne štede i kojima žele privući što više publike. Kad pomislimo na božićne reklame, većini prvo na pamet padne Coca - Cola i kamion Djeda Mraza. Ipak robna kuća John Lewis svake godine predvodi sa svojim emotivnim reklamama te s njihovom reklamom počinje razdoblje reklama koje nam znaju natjerati suze na oči. Ovo je ovogodišnja: 

Prošle godine su pripremili malo iznenađenje i u prvi plan stavili pjevača Eltona Johna, pa tako uz pozadinu pjesme Your Song reklama kreće od današnjeg dana i vraća se u prošlost te sam početak Eltonove karijere.

I 2017. je cijeli svijet s nestrpljenjem čekao božićnu reklamu John Lewis robne kuće, a brojni fanovi nisu ostali razočarani. Glavni su likovi su mali dječak i čudovište koje živi ispod njegovog kreveta. Ali, bez brige, Moz the Monster je dobroćudno čudovište:

Prije dvije godine, jedna reklama nas je nasmijala, ali i dirnula. Poljska kompanija Allegro objavila je reklamu, odnosno kratki filmić o djedu koji uči engleski jezik putem priručnika i audio tečaja. Filmić nas vodi kroz simpatične i duhovite trenutke njegovog učenja. Do pred sam kraj gledatelji niti ne naslućuju zašto se djed toliko trudi, no na kraju vidimo kako je otputovao iz svog doma u Poljskoj u Ameriku kako bi se na engleskom jeziku predstavio djevojčici, svojoj unuci.

Te 2016. godine još jedna reklama nam je bila vrlo draga. Radi se o reklami londonske zračne luke Heathrow. Reklama nas podsjeća na najemotivnije scene iz omiljenih božićnih filmova, uvlači nas u dirljive trenutke poljupca ispod imele, obiteljskog okupljanja, filmskog ponovnog susreta u zračnoj luci i zagrljaja toplog poput samog Božića. Glavne uloge imaju dva medvjedića zbog kojih nam je ovo reklama posebno draga.

Rijetko tko je 2015. godine mogao ostati ravnodušan na božićnu reklamu njemačkog trgovačkog lanca 'EDEKA'. U samo par dana, ovu reklamu je pogledalo 4, 5 milijuna ljudi. Protagonist je starac koji se nada kako će ga za Božić posjetiti djeca i unuci. No, oni su 'zatrpani' brojnim obavezama i javljaju mu kako ga ove godine ipak ne mogu posjetiti.

 

John Lewis reklama nas je i 2015. godine rasplakala. Kao i prethodna reklama i ova ima poruku da nitko ne bi trebao biti sam na Božić. Glavna zvijezda reklame je djevojčica Lily koja jedne večeri odluči kroz teleskop gledati Mjesec. Na njeno iznenađenje tamo je ugledala starca koji sam živi u trošnoj kućici. To ju je ražalostilo jer na Božić nitko ne bi trebao biti sam. No, na kraju mu je uspjela poslati poruku i pokazati mu da, iako je sam – na njega ipak netko misli.

Možda vas zanima Malo nostalgije: sjećaš li se ovih reklama? Rubrika Life&style Life&style

Za kraj ne možemo ne spomenuti reklamu koja nas uvijek podsjeti na blagdane i razvuče nam osmijeh na licu. Riječ je, naravno, o super poznatoj reklami za Coca - Colu i prepoznatljivom osvijetljenom kamionu. 

Photo: None

Komentari 0