Life&style

"Jela sam svaki dan isto jelo kao Victoria Beckham: Kuća mi je smrdjela i zapravo sam se udebljala!"

  • Možeš li zamisliti da jedeš isti obrok ribe i povrća svaki dan 25 godina kao Victoria Beckham?
  • Novinarka Dianne Bourne tjedan dana je jela samo ribu i povrće - ali se zapravo udebljala
  • Hrabro se držala jednog te istog jela tjedan dana - i bila je šokirana cijenom, mirisom i onim što se dogodilo s njenom težinom u tom procesu

Svijet je bio zgrožen kada je nogometna legenda David Beckham nedavno otkrio jednu od najvećih tajni svoje supruge Victorije. Bivši igrač Manchester Uniteda tvrdi da bivša pjevačica Posh Spicea "jede istu stvar posljednjih 25 godina", na njegovu veliku žalost.

David je priznao da su on i modna dizajnerica samo jednom tijekom godina dijelili hranu s istog tanjura - rekavši da Victoria uvijek jede samo ribu s roštilja i povrće kuhano na pari. "Nažalost, oženjen sam s nekim tko jede isto jelo zadnjih 25 godina", objasnio je tata četvero djece. Željevši razumjeti učinke ove dijete i je li održiva, novinarka Manchester Evening Newsa Dianne Bourne stavila ju je na test.

Vrlo disciplinirana Victoria Beckham otkrila je koje joj je najdraže jelo, a zatim je internet eksplodirao

Međutim, pošteno je reći da je Dianne bila manje nego impresionirana, jer je napisala da su njezini obroci jednostavnog okusa i da je bila gladna i umorna - a da ne spominjemo da je morala trpiti konstantni miris ribe u kući. Novinarka i majka dvoje djece u četrdesetima, nije mogla vjerovati koliko je svježa riba skupa u supermarketu, odlučivši se za opciju s bakalarom, svježim lososom i brancinom.

 | Autor: shutterstock shutterstock

"Nadala sam se da ću pronaći neke lijepe odreske tune, ali koštali su više, pa sam preskočila tunu i odabrala bakalar, svježi losos i brancin. Primjetila sam da postoji ponuda od tri komada za po sniženoj cijeni za dimljeni losos i kozice pa sam odlučila kupiti i njih." Njezin tjedni račun iznosio je oko 360 kn samo za ribu i povrće, ne računajući doručak ili hranu za njezinu obitelj - i ostala je bez ribe do srijede, pa je morala je izdvojiti još oko140 kn. "Odrasla sam u kući u kojoj smo jeli ribu samo petkom i sada mogu razumjeti zašto je to bilo ograničeno na samo jedan obrok u tjednu", napisala je Dianne. "Toliko je skuplje od piletine i crvenog mesa."

Možda vas zanima Pet prehrambenih trendova za koje se predviđa da će vladati 2022. Rubrika Life&style Life&style

Za doručak bi jela svježe voće, Victoria je poznata kao obožavateljica voća, a povremeno je popila čašu vina iz istog razloga. Prvog dana Dianne se bila gladna jer bakalar i mediteransko povrće koje je pojela za ručak nisu uspjeli ispuniti njezin želudac. 

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

"Krenula sam odmah s najskupljim bakalarom, ali sam bila prilično razočarana koliko se smanjio tijekom pripreme. Pokušala sam to nadoknaditi ogromnom hrpom šarenog povrća, ali sve je bilo tako bljutavo, pa sam ga na kraju namazala umakom od soje. Za večeru se nisam mogla ponovno suočiti s kuhanjem, pa sam otvorila kozice da ih pojedem sa salatom, koja je bila nešto ukusnija, zahvaljujući pikantnoj cikli sa strane. Odlazim u krevet osjećajući se prilično gladno i prilično nervozno zbog dugog tjedna koji je preda mnom ", napisala je.

Nakon što se sljedećeg jutra probudila s kruljenjem u želucu, Dianne je probala jednu od Victorijinih 'poslastica'; krišku integralnog tosta posipanog sa solju. Proglasivši neobičan zalogaj kao "iznenađujuće ukusan" Dianne je nakon toga pojela kozice s povrćem za večeru. Smatrala je da su obroci prilično jednostavni i morala je dopuniti okus s puno sojinog umaka, što Victorija vjerojatno ne radi. 

Važno je brinuti se i za duh i za tijelo. Evo kako izgleda moj režim prehrane...

 | Autor: shutterstock shutterstock

Trećeg dana otkrila je: "Obično odlazim na trčanje sredinom tjedna, ali moram biti iskrena da mi danas nedostaje energije i da sam gladna pa sam to propustila." Novinarka je također otkrila neželjenu nuspojavu pridržavanja Victorijine dijete - "kuća smrdi na ribu" i zatekla se da svakodnevno mora prazniti kantu za otpatke kako bi uklonila smrad ribe iz doma. Petog dana napisala je: "Kuća sada smrdi na ribu, moram dnevno prazniti kantu za otpatke kako bih se riješila riblje ambalaže, ali ipak miris ribe ostaje u zraku."

Kako usput smršavjeti Možda vas zanima Kako mršaviti 'usput': 10 alternativa tvojim omiljenim jelima uz koje se tope kilogrami Rubrika Life&style Life&style

Sedmog dana Dianne ne može odoljeti da ne skoči na vagu da vidi učinak tjednog jelovnika poput onog gospođe Beckham. "Zaprepaštena sam kad vidim da brojke bljeskaju ispred mene na vagi - jer otkrivam da nisam izgubila niti grama. Ništa od početka tjedna", rekla je. Zapravo sam se udebljala 0.2 kilograma."

Dianne je ostala razočarana i u nevjerici. "Čini se da sam ovdje prkosila nekoj vrsti medicinske znanosti, jer sam prema svojim izračunima unosila u prosjeku 1.300 - 1.500 kalorija dnevno jedući svu tu ribu i povrće. Očekivala sam da ću izgubiti s obzirom na moju težinu,  barem pola kilograma", rekla je Dianne.  

Photo: Instagram@thediannebourne

Komentari 0