Life&style

Jeftini (ili čak besplatni!) detalji zbog kojih će tvoj dom izgledati luksuznije

  • Luksuzni izgled doma može se postići uz nekoliko jeftinih trikova
  • Makeover doma zapravo može biti jako jeftin
  • Dovoljno je slijediti svega pet jednostavnih koraka

1. Minimalistički izgled

Umjesto da svoje police pretrpavaš brojnim detaljima i ukrasima, dizajneri interijera predlažu minimalistički izgled. Dovoljno je nekoliko uspravno svijećnjaka, okvira za slike ili vaza koje lijepo ispunjavaju prostor bez osjećaja pretrpanosti. Osim reda na policama, stvori ga i na drugim mjestima. Predlaže se da ukloniš sav višak stvari iz prostorija ili ih spremiš u ormare i ostaviš samo ono što je potrebno. Tako će tvoj dom u trenu izgledati luksuznije. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

2. Tri jednaka detalja

Prema njujorškoj dizajnerici interijera Cheryl Eisen, tri jednaka elementa ili detalja u svakoj će prostoriji izazvati željeni 'wow' efekt. To možeš postići tako da kupiš tri ukrasne figurice, tri vaze, sliku koja je podijeljena u tri dijela i sl. Ako se odlučiš za sliku, još jeftinije rješenje je da fotografiju koja ti se sviđa isprintaš na kvalitetnom papiru, izrežeš na tri dijela i uokviriš jednostavnim i jeftinim okvirima. Učinak će biti jednako efektan. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: Emezzeta (od 149,99); Ikea (69,90 kn); Zara Home (od 149,00 kn)

Možda vas zanima Ovih 9 predmeta u domu čine te sretnijom Rubrika Life&style Life&style

3. Prirodno svjetlo

Dovoljna količina svjetlosti (posebno prirodne) razvedrava svaku prostoriju i čini je luksuznijom. Kako bi je povećala u svom domu ne treba ti mnogo novca. Naime, dovoljno je samo maknuti teške i tamne zavjese te birati pastelne i svijetle boje zidova i namještaja pri uređenju. Ako je tvoja soba obojena u tamnu nijansu, teže ćeš je osvijetliti. Osim toga, redovito peri prozore kako sloj prašine ne bi sprječavao ulazak svjetlosti. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

4. Jastučići i posteljina

Instant makeover dnevnog boravka lako ćeš postići dodavanjem ukrasnih jastučića na jednobojnu sofu, a u promjeni izgleda spavaće sobe veliku ulogu odigrat će promjena posteljine. Tako ćeš bojom i/ili uzorkom posteljine, kao i materijalom od kojega je napravljena, u trenu transformirati krevet u luksuzno mjesto za spavanje. Stručnjaci savjetuju da boje jastuka i posteljine uskladiš s ostalim detaljima, poput tegli s cvijećem, boje zida ili okvira na slikama, a predlaže se odabir prirodnih materijala. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: Zara Home (149,90); Ikea (149,90 kn); Zara Home (149,90 kn)

Možda vas zanima 5 stvari u domu koje će spriječiti da te uhvati zimska depresija Rubrika Life&style Life&style

5. Čistoća

I za kraj - pobrini se o čistoći doma. Održavanje doma čistim i blistavim najefektniji je način za postizanje lijepog izgleda. Sređen, uredan i čist dom uvijek će izgledati otmjenije i luksuznije, neovisno o rasporedu namještaja, bojama ili detaljima koji se u njemu nalaze. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0