- Kandirani bademi omiljena su slastica za velike i male
- Također ih se uvijek može kupiti na adventskom sajmu, a pitanje je hoće li biti prilike za to ove godine
- Stoga ćemo ti otkriti kako možeš sama jednostavno kandirati bademe kod kuće
Ljubitelji slastica sigurno će se jako razveseliti ovom receptu. Željno očekuješ mirise i okuse adventskog sajma? Nema problema! Za slatki početak možeš si spraviti kandirane bademe kod kuće.
Potrebno ti je:
• teflonska tava
• 50 g smeđeg šećera
• 150 g bijelog šećera
• paketić vanilin šećera
• 100 ml vode
• prstohvat cimeta
• 200 g badema
Evo kako ćeš kandirati bademe:
1. Stavi u tavu smeđi, bijeli i vanilin šećer te zakuhaj s vodom. Potom dodaj cimet.
2. Umiješaj bademe, ostavi da krčka na srednjoj vatri dok se šećer ne rastopi.
3. Kad se smjesa stvrdne, makni tavu sa štednjaka, raspodijeli bademe po limu za pečenje te ostavi da se ohlade.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.