Life&style
Paprike punjene krumpirom iz pećnice

Jednostavno, izdašno i prefino! Paprike punjene krumpirom iz pećnice postat će tvoje ‘it’ ljetno jelo

  • Miris pečene paprike zaista podsjeća na ljeto, zar ne?
  • Vrijeme je da isprobaš recept koji je zainteresirao i Ellu Dvornik, a kojeg su pohvalile i mnoge korisnice interneta
  • Preukusan, mirisan, izdašan i s  jednostavnim sastojcima – donosimo ti recept za paprike punjenje krumpirom koji bi se lako mogao pretvoriti u tvoje najdraže jelo

Opuštajuće ljeto je već u punom jeku, a to znači da uživamo svim osjetilima. Mnogima se tako iz kuhinja šire fini mirisi sezonskih laganih jela ili zrelog voća koje vadimo iz hladnjaka. Okusni populjci su nam probuđeni!

Na jedan specijalitet, mnogima nepoznat a vrlo ukusan, upozorila je jedna korisnica društvenih mreža. Zapravo je dala odličan prijedlog ljetnog ručka iz pećnice kada je jedna od naših najpoznatijih Influencerica Ella Dvornik na svome Facebook profilu zamolila za ideje za ručak koji može pripremiti djeci. Radi se o paprikama punjenima krumpirom iz pećnice - vrlo jednostavnom, izdašnom i ne pretjerano skupom obroku.

Paprika punjena mljevenim mesom Možda vas zanima Klasika na novi način: Paprike punjene mljevenim mesom - iz pećnice Rubrika Life&style Life&style

''Ovo osta dobro izgleda'', osvrnula se Ella na fotografiju jela, a uskoro su se nadovezale mnoge druge koje već uživaju u divnim okusima ovog jela.

Paprike punjene krumpirom iz pećnice | Autor: Facebook/FURKA Facebook/FURKA Paprike punjene krumpirom iz pećnice

Osim finog okusa uživat ćeš i u činjenici da za pripremu ovog jela ne moraš provoditi sate uz štednjak. Nakon što napuniš svoje paprike stavih ih u pećnicu i voilà  -  mirisan i ukusan ručak jedva će dočekati svi ukućani.

Jesmo li oduvijek krivo rezali papriku? Ova metoda je mnoge ostavila bez riječi

Sastojci:

  • 8 paprika
  • 5 većih krumpira
  • 2 veće glave luka
  • 4-5 režnjeva češnjaka
  • 400 g kiselog vrhnja
  • Sol, papar

Sezona paprika je na vrhuncu! One zapečene sa sirom su uistinu za prste polizati

Priprema: 

  1.  Uključi pećnicu na 200 stupnjeva, paprikama izdubi dio oko peteljke, očisti ih, operi i pripremi za punjenje.
  2. Luk sitno nasjeckaj i pirjaj ga na zagrijanom maslinovom ulju, a nakon što omekša dodaj mu i krumpir koji si prethodno naribala (ili isjeckala na sitne kockice). Protisni i režnjeve češnjaka.
  3. Kada povrće uvene dodaj sol, papar i začine po ukusu, a zatim smjesu stavi sa strane te dodaj 200 g kiselog vrhnja i ostavi da se ohladi.
  4. Smjesom od krumpira napuni paprike, posloži ih u tepsiju te zalij sa 200 grama vrhnja koje si prethodno razmutila s 1 dcl vode. Paprike stavi u pećnicu na 40-45 minuta.

*recept je pogodan za vegetarijance, a oni koji ipak ne mogu bez mesa u koraku 2. mogu dodati i narezanu pancetu ili slaninu

U slast!

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    super vecera