Life&style
Paprika punjena mljevenim mesom

Klasika na novi način: Paprike punjene mljevenim mesom - iz pećnice

  • Punjene paprike mljevenim mesom klasik su koji vole i odrasli i djeca 
  • Osim što je božanstvenog okusa, veliki plus je i da se ovo jelo brzo priprema
  • Donosimo ti klasičan recept za paprike punjene mljevenim mesom, ali zapečene u pećnici

Punjene paprike izuzetno su svestrane: bilo vegetarijanske ili klasične s mljevenim mesom i rižom - postoji ponešto za svaki ukus. Jednom pečena s mozzarellom, drugi puta s fetom, ponekad podijeljena na dvije polovice paprike, ponekad izdubljena i s kapuljačom, ponekad s umakom od rajčice i kapara, ponekad uz svježe tikvice, cvjetaču ili brokulu, a ponekad poslužena s kus-kusom ili rižom. Mnogo je ideja za glavna jela na bazi punjene paprike.

Omiljeni recept za paprike punjene mljevenim mesom

Za recept izdvajamo šarene paprike po tvom izboru i punimo ih mješavinom luka, češnjaka, mljevenog mesa i kuhane riže. Svježe jaje također pronalazi svoj put u nadjev, koji treba jako začiniti. Uz to se priprema i fini umak od rajčice na bazi povrtne juhe i paste od rajčice. Punjene paprike zatim se poslužuju s umakom na posteljici od riže. Možeš koristiti i kus-kus.

Ako želiš, na svaku papriku možeš staviti jednu ili dvije ploške mozzarelle. Sir će se rastopiti i stvoriti prekrasnu koricu od sira. Također vrlo ukusno: razmrvi feta sir i umiješaj komadiće fete u smjesu za nadjev. To klasiku daje novi okus.

Svi su poludjeli za 'modernim' punjenim paprikama Marijane Batinić, a voditeljica je podijelila i recept

Sastojci: 

• 1 glavica luka

• 1 režnjić češnjaka

• 500 grama miješanog mljevenog mesa 

• 100 grama riže (kuhane)

• 1 jaje

• mljevena paprika

• sol

• papar (svježe mljeveni)

• 8 paprika (po tvom izboru)

• 1 žlica maslaca

• 1 žlica brašna

• 500 mililitara povrtne juhe

• 70 g koncentrata rajčice

• šećer

Priprema:

1. Oguli i nasjeckaj luk i češnjak. Zamijesi luk i češnjak s mljevenim mesom i kuhanom rižom. Potom umijesi jaje. Dobro začini mljevenom paprikom, solju i paprom.

2. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva (s ventilatorom na 200 stupnjeva).

3. Očisti paprike od sjemenki pa nadjeni smjesom od mljevenog mesa. Od ostatka mljevenog mesa napravi okruglice.

4. Zagrij maslac u tavi pa umiješaj brašno. Ulij povrtni temeljac, umiješaj koncentrat rajčice te umak začini paprom, soli i šećerom. Stavi punjene paprike i okruglice zajedno s umakom u posudu za pečenje i ostavi da se peče u pećnici 20 do 30 minuta (ovisno o veličini i željenoj čvrstoći). Posluži s rižom.

Photo: Shutterstock

Komentari 0