- Voliš tiramisu? Želiš spraviti talijanski klasik na malo drugačiji način?
- Ovaj kremasti tiramisu ujedinjuje bananu i kokos u rajski desert
- Jednostavno se spravlja i nema bezbroj sastojaka – pogledaj recept za kolač koji ćeš sigurno češće spravljati
Tražiš recept s malo sastojaka, koji se brzo spravlja i još ima okus po ljetu? Onda bi svakako trebala isprobati ovu varijantu tiramisua. Naime desert s kavom svima je poznat, ali ovaj talijanski klasik priprema se sada malo drugačije, odnosno sa slatkom bananom i kokosovim mlijekom. Oboje daje desertu egzotičnu i uzbudljivu notu. Naš savjet: pokušaj tiramisu poslužiti – umjesto s lima – slojevito u malim desertnim šalicama. Što je još veliki plus kod ovog recepta? Ne moraš uključivati pećnicu!
Sastojci
• 4 banane
• 500 g mascarpone sira
• 1 prstohvat soli
• 80 g šećera u prahu
• 3 jaja
• 1 pakiranje vanilin šećera
• 2 pakiranja piškota
• ¼ l kokosovog mlijeka
• ¼ l kokosovog likera
Priprema
1. Pjenasto pomiješaj jaja, šećer, sol i vanilin šećer, a zatim umiješaj mascarpone žlicu po žlicu.
2. Pomiješaj mlijeko i liker od kokosa te dobro natopi u tome piškote. Naizmjenično ih poslaži na lim ili desertne čaše s kremom te oguljenim i na ploške narezanim bananama.
3. Završni sloj neka bude krema. Tiramisu ostavi preko noći u hladnjaku. Pospi s kakaom u prahu te posluži.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.