Life&style

Jednostavni (a wow!) aranžmani za uskršnji stol koje na kraju možeš - pojesti

  • Uskrs je pred vratima, a osim o meniju možda razmišljaš i kako urediti blagdanski stol?
  • Osim cvijeća i povrće može poslužiti kao izvrsna dekoracija stola
  • Mladi luk i rotkvice su ionako u fokusu, dodaj koju mrkvu, list kelja, šampinjon

Pripreme za Uskrs, od ukrašavanja stola do planiranja jelovnika odavno su započele. A svake godine na uskršnjem se stolo nađo rotkvice, mladi luk, možda mrkvica u francuskoj salati... Ove nedjelje iskoristiti ih možeš i za dekoriranje svečanog stola. Neće ti biti potrebno ni puno vremena, ni novaca, a tvoj stol će biti ukrašen vrlo originalno. 

Možda vas zanima Ovo moraš znati: 7 načina kako da ne dobiješ šlaufić oko struka Rubrika Life&style Life&style

 

Uz uskršnji stol prvo nam na pamet pada mladi luk. Jednostavnog je izgleda, a pomalo nalikuje cvijeću pa se nameće i takva dekoracija. Buket tulipana, ružica ili tvog omiljenog cvijeća pomiješaj sa mladim lukom. Možeš ga staviti između cvijeća ili na same krajeve oko buketa te je dovoljno da samo lagano povežeš konopcem. Takav buket će stajati sam po sebi, a izgledat će jako dobro.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Za iduće dvije ideje zaslužna je mrkva. Zbog intenzivne narančaste boje sama po sebi se nameće kao super dekoracija. Svar je u tome da u tri staklene posude (vaza, staklenka, zdjelica) različitih veličina složiš mrkve narezame na različite načine. U jednu zdjelicu staviti mrkvu narezanu na rebraste kolutića, u srednju posudu, mrhnu narezanu na nekoliko komada, a vazu cijele mrkve. Ukrasi žutim gerberima ili cvijećem po vlastitom izboru. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Možda vas zanima Čokoladno uskršnje jaje. Koje u sebi krije džin. I to jednorog džin. Zeko, donesi nam! Rubrika Life&style Life&style

Za drugu ideju za dekoraciju s mrkvom bit će ti potrebna okrugla vaza, tulipani, neko sitno cvijeće i mlada mrkva s lišćem. Mrkve naslaži u vazu te između njih poslaži cvijeće. Na prvu će izgledati kao klasičan buket u vazi, ali kad se malo bolje pogleda unutrašnjost vaze bit će pravo iznenađenje.   | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Možda vas zanima Cvjetni uzorak: složili smo 4 odlična stajlinga u kojima glavnu riječ imaju - cvjetići Rubrika Moda Moda

I šparoge također mogu poslužiti kao dekoracija, samo dosta skuplja od mrkve. Isto kao i prethodna ideja s mrkvom, tako možeš naslagati šparoge u vazu bilo kojeg oblika te između ubaciti tulipane ili bilo koje cvijeće koje odabereš. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Možda vas zanima Jednostavnija ne može biti! Pogača gotova za 20 minuta idealna je za uskrsni stol Rubrika Life&style Life&style

Crvene rotkvice su same po sebi dekoracija na tanjuru. Nekih ih rezbare i rade ružice od njih, no postoji i jednostavniji, a opet efektan način da i one posluže kao ukras. Doslovno ih malo zarežeš da im se vidi bijela unutrašnjost te ih zapikneš na stabljike ili grančice i staviš u vazu kao cvijeće. Na dno vaze možeš staviti još mini rajčice kao ukras ili ostatak rotkvica koje nisi zarezala. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

U široku i visoku vazu, ukoso na dno možeš staviti primjerice list kelja ili salate te ostatak vaze napuniti rotkvicama ili mini rajčicama, a na sam vrh kao ukras umetnuti cvijeće raskošnih listova. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

U ideju koja slijedi možeš uključiti rotkvice, šampinjone pa čak i jagode. Vrlo jednostavno na grančice ili stabljike nabodeš rotkvice i šampinjone koje tako svojim izgledom nalikuju cvijeću, a oko njih staviš konopac te povežeš ukrasnom trakom. Za drugi buket na stabljike rabarbare možeš nabosti naopako okrenute jagode, a između njih staviti sitno cvijeće, primjerice u bijeloj boji koje će razbiti crvenilo jagode. 

Možda vas zanima Bijele traperice: 5 outfita koji će te uvjeriti da ih se isplati imati u ormaru Rubrika Moda Moda

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Photo: Pinterest/AlbionFit

Komentari 0