Life&style 26. siječnja 2022.

Jednostavan trik sačuvat će tvoje drveno posuđe i pribor od pucanja, treba ti samo jedna vrsta ulja

Shutterstock.
  • Koristiš mnogo drvenog kuhinjskog pribora?
  • Donosimo ti odličan trik kako ga najbolje očuvati i zaštititi
  • Tajna se krije u kokosovom ulju!

Jedan od najboljih načina smanjenja proizvodnje otpada je da dobro brineš o onome što već posjeduješ. Pravilno održavanje produžit će životni vijek raznih stvari i smanjiti potrebu da ih baciš i zamijeniš novima. To se posebno odnosi na drveni kuhinjski pribor koji s vremenom može puknuti ili se iskriviti.

Srećom, takve predmete dosta je lako zaštititi. Jedan od primjera pokazala je i TikTokerica na svojem profilu @newlifestyle. U nedavno objavljenom videu, objašnjava kako koristiti otopljeno kokosovo ulje za održavanje drvenog kuhinjskog pribora i daski za rezanje.

@newlifestyle Seems silly, but I’m committed to keeping my items in better shape this year. 👏 #minimalist #ecofriendly #overconsumption #sustainability #kitchenhacks #kitchentok #minimalism ♬ Learn - Trees and Lucy

Jednostavno čistu krpu umočiš u ulje i zatim krpom prebrišeš pribor i daske! Ostavi ih tako 24 sata ili ih stavi u pećnicu na 180 stupnjeva na 2 minute. Ovaj postupak ne samo da će zaštititi tvoj kuhinjski pribor od pukotina i iskrivljenja, nego će naglasiti i njegovu prirodnu boju.

U videu, TikTokerica @newlifestyle spominje kako u kokosovo ulje možeš dodati i malo soli ili šećera. Bolje odgovarajuća opcija ovisi o tome za kakvu vrstu hrane koristiš pojedini pribor, tako da obrati pozornost i na taj detalj.

Također, ovaj trik nema korištenje ograničeno samo na drveni pribor i daske za rezanje. Možeš ga koristiti i za zaštitu drvenih pladnjeva, zdjela, tanjura i drugih predmeta.

Kokosovo ulje pomaže protiv krpelja Možda vas zanima... Kokosovo ulje - znaš li da može zaštititi od krpelja i tebe i tvog psa Rubrika Life&style Life&style

Najbolja vrsta kokosovog ulja za drvo:

Budući da će tvoj drveni pribor sigurno doći u dodir s hranom, budi sigurna da koristiš prehrambeno kokosovo ulje. Također, svakako provjeri da ulje nije pokvareno. To ćeš prepoznati po ovim znakovima: blijedo žutoj boji, kiselkastom mirisu i bezbojnim mrljama.

Druga opcija koju možeš koristiti je i frakcionirano kokosovo ulje, koje je tekuće na sobnoj temperaturi i neće se pokvariti u svojoj bočici.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Što možeš koristiti osim kokosovog ulja?

Ako si alergična na kokos, sigurno nije pametno koristiti kokosovo ulje za održavanje drvenog pribora.

Umjesto njega, kao alternativu ti predlažemo mineralno ulje za hranu, koje možeš pronaći u trgovinama s hranom i kuhinjskim potrepštinama.

Možda vas zanima... Noževi, tave, daskice... i kuhinjski pribor ima vijek trajanja i treba ga se nakon toga riješiti da ne ugrozi zdravlje Rubrika Life&style Life&style

Komentari 0