Life&style

Jedan od najpopularnijih ljetnih koktela, Aperol Spritz, dobio je svoju jesensku varijantu

  • Narančast i gorko-sladak Aperol Spritz omiljen je koktel u vrućim danima, već nekoliko ljeta
  • Kako nam u hladnijim danima prijaju drukčiji okusi, narančasti Aperol Spritz dobio je jesensku verziju zahvaljujući jednom izmijenjenom sastojku
  • Pa je tako trend za jesen takozvani 'Aperfall Spritz', složenica nastala na društvenim mrežama od Aper + fall (jesen) 

S početkom jeseni povećava se izbor drukčijih finih pića, koja griju, uključujući pumkin spice, chai i matchu, a pred vratima je i sezona kuhanog vina, punča itd. Ali žeđ ne zahtijeva uvijek nešto toplo sa šlagom, ponekad to može biti stari dobri aperitiv koji nas je ljeti tako uspješno rashlađivao – Aperol Spritz. Ali, ovaj put s osvježavajućim jesenskim okusom.

Na jesenskim terasama, nadamo se i kod nas, mogao bi se posluživati Aperfall Spritz, jesenska verzija koktela, koja će hladnije godišnje doba učiniti podnošljivijim. A ako i neće, pripraviti ga možeš i sama kod kuće. Spravlja se vrlo jednostavno, a glavni je „trik“ da se umjesto mineralne vode dodaje cider od jabuke te „zimski začini“, poput cimeta i klinčića. 

Ako želiš eksperimentirati ili ne voliš cider, umjesto njega može se upotrijebiti sok od brusnice, sok ili cider od kruške.

Možda vas zanima Ako ti je džin tonik omiljeno piće, ova 3 parfema s džin tonik notama ćeš obožavati Rubrika Beauty Beauty

Ovisno o tvom ukusu, uz štapić cimeta i klinčić može se dodati ružmarin, menta, komadić kruške ili sušena kriška naranče - kreativnost nema granica. Jako je dobra fora i pripremljeni led sa začinima (kao što možeš vidjeti na Instagram profilu koji dijelimo): kockice jabuke, štapić cimeta i zvjezdasti anis stavi u posudu za led. Ulij vodu i stavi da zamrzne preko noći. 

Greyhound koktel Možda vas zanima Greyhound koktel s džinom idealno je osvježavajuće piće za kasno ljeto Rubrika Life&style Life&style
Photo: Unsplash+ / Getty Images
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Lijep koktel